Alati i radionice

E to nemam.
Može li taj Inverter da radi tako da običan agregat puni akumulator a akumulator startuje pretvarač. Neznam tačno kako to funkcioniše.

Tako je, imam ih 4-5 raznih među njima i neki mali na baterije ,možeš proveriti na licu mesta kakva je sinusoida.
Može naravno samo je pitanje koliko je isplativo odnosno koje je snage potrošač pošto nisam čitao od početka o kom se potrošaču radi.

To nisu veliki potrošači i za same pumpe i nije baš bitan čist sinus ,e sad je pitanje koliko dugo bi pretvarač radio zbog kapaciteta akumulatora. Imaš li u objektu uopšte električnu energiju ili bi pretvarač radio samo u slučaju nestanka iste?

To nisu veliki potrošači i za same pumpe i nije baš bitan čist sinus ,e sad je pitanje koliko dugo bi pretvarač radio zbog kapaciteta akumulatora. Imaš li u objektu uopšte električnu energiju ili bi pretvarač radio samo u slučaju nestanka iste?
Kažu da ne valja za pumpe baš. Ujaku zuji čudno. E sad ne znam koliko je bitno. Ja ga koristim za komp kad nestane struje. Zuji malo napajanje ali za sad radi. Kažu da nije mnogo strašno. Ima za neke uređaje stvarno ne bi trebalo.

Imam ja stabilnu energiju, samo jednom u 20g mi se desilo da sam morao rasadu prebaciti u kuću. Sad već 5g imam kotao na pelet koji grije kuću, pomoćni stambeni objekat i rasadnik. Za tih 5g još se nije desilo da mi je trebao agregad, ali može da se desi.
Neznam zašto nemogu da izmjerim frekvenciju na AVR agregatu koji imam, a kućna utičnica pokazuje 49.97 Hz.

U tom slučaju bi ti po meni bio bolji neki pretvarač sa punjačem akumulatora,pri nestanku struje automatski se pali pretvarač koji je povezan na akumulator,čim struja dođe pretvarač se gasi i puni se akumulator a sistem se napaja iz el.mreže.

Što se tiče merenja frekvencije zavisi od instrumenta kojim meriš i možda da probaš na izlaz iz agregata da staviš neki potrošač(na primer običnu sijalicu ) pa da onda izmeriš...

Multimetar Aneng 621 A Smart.
Što se tiče pretvarača i akumulatora to je riješenje za nekoliko sati.
Ne brine mene nestanak nekoliko sati već nestanak od nekoliko dana kad je jak mraz.

Kod mene je stabilna struja već duže godina, kad je pado ovaj snijeg ja sam imao prekid struje oko 15 min. Bijeljina i oko Bijeljine svake godine preko ljeta se radi redovan remont. U mom selu je stigao jos jedan trafo. A ja sam 5m od trafoa, napon stalno oko 235v. Tako da ne sumnjam u nasu elektroprivredu, bar kod mene.

Stara dobra busilica ,vjerno sluzila ko zna odkad . Nisam je dugo koristiio, i vidim danas vrti samo "udesno" ,kontra nece . Vjerovatno je prekidac za promjenu smjera ,ili bi moglo biti nesto drugo ? Vjestak mi rece da je kat br
2607200231 i liči da jeste . Pošto je u Boschu ako neko zna ili negdje kod nas?

Stara dobra busilica ,vjerno sluzila ko zna odkad . Nisam je dugo koristiio, i vidim danas vrti samo "udesno" ,kontra nece . Vjerovatno je prekidac za promjenu smjera ,ili bi moglo biti nesto drugo ? Vjestak mi rece da je kat br
2607200231 i liči da jeste . Pošto je u Boschu ako neko zna ili negdje kod nas?
Samo okreni utikac kada ti treba kontra smer... :osmeh:

Otvarao ,brzinski ,nisam imo vremena.Nista ,sve stoji gdje treba . Nisam sam ispitivao prekidac. Ima 4 izvoda. Vjerovatno ukrsta napone ,mijenja im mjesta zavisno.od plozaja prekidaca?

Nazad
Vrh