Alati i radionice

САЕ30 али ако стоји напоље увек ће имати проблем са стартом,код мене стално напољу стоји и имам тај проблем мотор је трофазни 2,2кв. Мени цркли вентили и муку мучим не могу нигде да их нађем сад ми компресор стоји неупотребљив. Пробали да правимо вентиле али не издрже дуго попуцају после пар дана.

Imam kompresor Prva Petoletka, letos sam mu menjao ulje i usuo sam neko Vilager za kompresore. Kad je hladno teško startuje, motor počne polako da zavukava kompresor jer ne može da krene sa punim obrtajima i taman kad krene da podiže obrtaje DM sklopka isključi motor. Čak sam i malo pojačao na DM sklopki amperažu na kojoj isključuje, ali ne vredi. Kad mi baš treba kompresor moram iz desetak pokušaja da ga nateram da radi a da ne isključi sklopka. Pošto leti nema tih problema kontam da je problem u ulju i da ono na niskim temperaturama otežava rad kompresora. Da li je to tako kod svih kompresora? I koje ulje bi godilo da može da radi i na niskim temperaturama?

IMG-20250711-150907.jpg

IMG-20250711-151015.jpg
Koje snage je motor i na koliko A ti je sklopka?

1. Da li tesko krece prazan ili kada vec ima pritiska u rezervoarima?
2. Isti takvi kompresori su imali centralno podmazivanje na kamionima, tako da ti sae 30 resava posao
Isto kreće i kad je prazan i kad ima nekog pritiska u bocama. Ako naduva do kraja i tlačna sklopka isključi kompresor onda ona ispusti vazduh iz glave za lakši start. Ali kad DM sklopka izbaci onda ostane pritisak u glavi, ali kontam da to nije uzrok teškog starta jer DM sklopka ne izbaci trenutno već kompresor krene da vrti polako i polako diže obrtaje i tad DM sklopka izbaci (kad se bimetali pregreju). Snimiću kako startuje pa će biti jasnije.

Nazad
Vrh