Alati i radionice

Ako imas mogucnost negde da odes i da vidis na delu kako funkcionise bilo bi najbolje.Ili eventualno da pozajmis od nekog pa da probas.Moguce da ima vise modela i da neki imaju taj neki izduv a neki ne.Zasto ovo pisem,zato sto kod nas pogrebari svi do reda koriste te naftne topove.Obicaj u nasem kraju da se skupe komsije,rodjaci i posle sahrane bude vecera koja se uglavnom postavlja u satorima.Uglavnom koriste jedan do 2 topa u zavisnosti od velicine satora.Ono jebe kevu koliko brzo ugreje sator i nikakvih neprijatnih mirisa nema bukvalno da i neznas na koje gorivo radi.Nisam ih nikad bolje zagledao al sam 100% siguran da nema nikakvih cevi i i auspuha.

Pise svuda da se bez problema koristi u dobro provetrenim prostorijama.
Problem je sto sam se ja trudio da mi radionica ne bude provetrena 😀.
Salu na stranu sticice jedan krajem nedelje pa ce ici na probu,ja licno sumnjam da ce raditi jer sanse nema da dizel sagori bas toliko cisto al ostaje da se vidi.

Ja imam plinski top,koristim ga da predgrejem radionicu ,posle pec odrzava neku temp ...Treba malo provetravanja imati,moja radionica nije dihtovana bas xd pa se ne brinem mnogo.

Iskreno gledao sam da uzmem ali bili su u jako lošem stanju, tj zarđali. Bilo par lepih ali su bili ogromni baš, baš pa sam na kraju odustao.
Ionako sam kupio 80kg šrafova a svrati samo da vidim šta ima.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Аха знам тај одпад,био сам тамо мислим да јачи отпад нисам још видео. И добро и поштено плаћају секундарне сировине.

Juce iskoristio vreme i zamenio klesta za zavarivanje...jeste sitnica ali zna da zeza,prvo skinuo sa drugog kabla klesta pa sa tog sto zna da olabi elektrodu,stavio deo rucke sto se zastrafi naknadno ispod blankiranog dela sto se fiksira za klesta...pa ponovo olabio jer nije u balansu :rolleyes:
Sad kinezara moze da suri8-)

Eh da mi je Zr. bliže.... Svaki dan bi visio na otpadu! :)
Nego što niste kupili koju flašnicu viška, @foodmood , @Arkadije ? Mogli ste ih preprodati kao ovi iz Linde baterijski alat.
Ne bavim se time,mada itekako ima ko kupi nesto na otpad pa preprodaje,vecinom dolaze razni majstori ,strugari i slicno ,za njih uvek ima delova ,gvozdja.Metar i subler u ruke ,to je obavezna oprema kod svih xd.

Pozdrav drustvo.
Kako da spojim tj. da li ima spojka koja bi zadihtovala bakarnu cev i plasticno bure, konkretno mi treba za tabarku a trabao bi mi spoj dole kod izlazne lule, mozda neki konus sa gumicom ili sta vec, nikako da nadjem na netu.

@sinisa1979
Hvala, al nikako da nadjem tu neku spojnicu ili kako se vec zove. Ja imam bakarnu spiralu i pl. bure, e sad kako spojiti a da ne curi voda pored bakarne spirale. :unsure:

Možeš i ovako npr, pod uslovom da nađeš adekvatan prečnik. A možeš i sam napraviti takav sličan prelaz. Nađi crevo vode od trakotra ili auta ili kupi ona na metar (dosta ti je 10-20cm) i brusilicom sa tankom reznom pločom napravi plitak kanal spolja na gumi (prati konture bureta, nemoj zapilati ravan kanal). Ubaci tu gumu (da ulegne kanal) u bure a cev namaži tavatom i uguraj je u crevo i rešena stvar. Eventualno malo osiguraj sa silikonom (po meni onaj za motore je naj) i ende.

Stigao ovaj. Ja sam ga platio nekih 1300 din. A ima i ovaj za duplo. :)
Ja sam ubeđen da su ova dva apsolutno ista i da nemaju razlike sem te nalepnice. Čak je i boja apsolutno ista. :)
Inače Makita uopštene nepravi ništa nalik ovome.
Što se tiče samog alata moram priznati da sa obzirom na cenu... prijatno sam iznenađen. Kvalitet plastike i gume deluje sasvim pristojno. Snage ima više nego što će mi trebati za takav alat. (Zavrće šrafove u dasku).
Ima 4 brzine napred-nazad. Bilo bi lepo da ima kvačilo, ali to bi svakako povećalo dimenzije i cenu.
Lomio se da uzmem Bosch ali slični ovome nemaju svetlo. A to je kod ovoga alata jako bitno.
Uzeo ovo, nisam se zeznu, svaka preporuka.

Nazad
Vrh