Ako ništa drugo, naučiće na teži način zašto se pere mešalica, pa makar bio i najcrnji mrak.
Ja doduše nisam shvatio zašto koriste posebno lopatu za cement, a posebno za pesak.
Ali.. tako je bilo kada sam nedavno išao da pomognemo rođaku kod betoniranja poda u podrumu.
(a on je čovek koji se nagradio svojih kuća i ostalog u životu, pa verovatno ima nekog iskustva)
Dve lopate su već suviše

malo vode i proteraš lopatu kroz pesak i kao nova.Ali mešalice su posebna priča, od razvaljenih točkova, do par kg cementa po bubnju i ramu, ja se naježim kad to vidim

Imam dve mešalice jedna je za beton, druga se koristi samo za malter i ona je čista kao prvog dana što je bila, a ima poprilično godina.Jedna se kurvala po selu, pa kad je vratili menjaj kaiš, pa dok je očistiš, na kraju digao ruke prodao je kupio novu i od tad uz mešalicu idem i ja, a ja sam skup tako da je mešalica samo za ličnu upotrebu
Ja sam pobornik ako se nešto radi onda mora da bude uredno i pod konac, isti komšija koji tražio mešalicu, daske koje koristio za oplatu još stoje na gomili i niko nema nameru da ih čisti, a posle kad treba daska ide pa se zajmi jer skupo da se kupi.Umesto da se malo oznoji **greška i očiste i spakuju daske, nepunih sat vremena posla, ali treba da se radi
Meni podrum služi kao magacin za sve i svašta, ali i tu je sve pod konac najviše mrzim kad znam da nešto imam, ali moram da preturam da nadjem, ovako jedan vikend odvojio sortirao sve i sad se zna šta gde stoji, a imalo i za obojene da dodju da pokupe.A ima i dosta zaboravljenih projekata koje nikako da završim