Alati i radionice

Ako ništa drugo, naučiće na teži način zašto se pere mešalica, pa makar bio i najcrnji mrak.

Ja doduše nisam shvatio zašto koriste posebno lopatu za cement, a posebno za pesak.
Ali.. tako je bilo kada sam nedavno išao da pomognemo rođaku kod betoniranja poda u podrumu.
(a on je čovek koji se nagradio svojih kuća i ostalog u životu, pa verovatno ima nekog iskustva)

Ako ništa drugo, naučiće na teži način zašto se pere mešalica, pa makar bio i najcrnji mrak.
Neće. :ROFLMAO: Zajebaće još jednu mešalicu. Još nije njegova... ebe mu se. :)

Ja doduše nisam shvatio zašto koriste posebno lopatu za cement, a posebno za pesak.
Ali.. tako je bilo kada sam nedavno išao da pomognemo rođaku kod betoniranja poda u podrumu.
(a on je čovek koji se nagradio svojih kuća i ostalog u životu, pa verovatno ima nekog iskustva)
Ne znam, nisam to nikad video da neko radi. Niti mi pada i jedan logični razlog zašto bi osim ako ih nije dvoje.

Алат сложим скоро увек, делове, и материјал гледам да држим у неком реду. Али не могу све да стигнем обично имам по више послова одједном.
Што се тиче позајмљивања, двојица рођака су ми се попели на главу, њима ништа не треба, а стално им нешто фали. Једном сам поклонио апарат за варење, после неког времена послао децу, требају му електроде а свако јутро иде у продавницу. Да нисам почео да бацам,, требаће " ствари требало би ми полица ко у народној библиотеци.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Dve lopate su već suviše :D malo vode i proteraš lopatu kroz pesak i kao nova.Ali mešalice su posebna priča, od razvaljenih točkova, do par kg cementa po bubnju i ramu, ja se naježim kad to vidim :D Imam dve mešalice jedna je za beton, druga se koristi samo za malter i ona je čista kao prvog dana što je bila, a ima poprilično godina.Jedna se kurvala po selu, pa kad je vratili menjaj kaiš, pa dok je očistiš, na kraju digao ruke prodao je kupio novu i od tad uz mešalicu idem i ja, a ja sam skup tako da je mešalica samo za ličnu upotrebu :D

Ja sam pobornik ako se nešto radi onda mora da bude uredno i pod konac, isti komšija koji tražio mešalicu, daske koje koristio za oplatu još stoje na gomili i niko nema nameru da ih čisti, a posle kad treba daska ide pa se zajmi jer skupo da se kupi.Umesto da se malo oznoji **greška i očiste i spakuju daske, nepunih sat vremena posla, ali treba da se radi :D

Meni podrum služi kao magacin za sve i svašta, ali i tu je sve pod konac najviše mrzim kad znam da nešto imam, ali moram da preturam da nadjem, ovako jedan vikend odvojio sortirao sve i sad se zna šta gde stoji, a imalo i za obojene da dodju da pokupe.A ima i dosta zaboravljenih projekata koje nikako da završim :D

Radionicu držim u stanju koje slikovito nazivam "organizovani haos" , da ne dolazim u situaciju gde će me neko pitati, uglavnom telefonom, u zadnji momenat, da mu pozajmim nešto , prosto, uvek imam izgovor, idi i uzmi šta ti treba, je ne znam gde je...
Brzo odustanu...
To ide toliko daleko da nekad ni ne može fizički da se uđe u radionicu, od tog mog "organizovanog haosa"...
Ako budem dobre volje, gledam da izbegavam maksimalno pozamljivanje, u oba smera, i odem pa odradim, ako znam da je "skrnav" s alatom, a OK je ovako, kao "osoba"....

A kad se lepi cement na lopatu onda taj što ubacuje počne da udara lopatu i bubanj svaki put kada ubacuje cement.Koliko sam samo puta to gledao.
A kako drugačije :D

Najgori tip ljudi je onaj što radi na mešalici, dodješ sa kolicima,krene da prevrće pa odustane i doda vrh lopate peska i potvrdno klimne glavom,pa tek onda prevrene i tako svaki put :D

Haha!

Moj "kolega" koji je tog dana radio na mešalici nije bio takav.
Nisam imao primedbi, haha.

Nego tako, u sred rada, priđe neki čovek sa fasciklom i papirima u ruci. Pita gde je vlasnik.
Mi kažemo, tu je. Otišao da preparkira automobil. Sada će.
I okrećem se ja kolegi, kažem: "Sada smo nadrljali.."
"Zašto?", upita očigledno zatečen i zbunjen.
"Imaš li ti radnu dozvolu?"
"A ti?"
"Ja za kolica imam. A imaš li ti za mešalicu?"
"Ja imam lopatu."
Čovek kaže: "Nemoj lopatom."

Naravno, čovek došao zbog ko zna čega.
Vlasnik, naš rođak, kupio tu kuću nedavno u gradu, pa renovira.
Mi se iz sela sakupili da pomognemo oko betoniranja podruma.

Skinuo zice sa ovog trofaznog motora jer sam morao da ga izvadim da bi ispravio neki lim u turbini,i gle cuda kad sam ga vratio nzm kako trebam spojiti zice ,zaboravio da uslikam ::sramota::.....Zice su bile spojene na ta donja 3 srafa,terminala,kako god,i taj sto ima maticu ,levi ,tu znam sigurno da nije isla ta braon zica,znaci ili plava ili crna.

Nazad
Vrh