Alati i radionice

Ako nekog zanima, trenutno je na popustu, bila je do skoro u svim radnjama oko 50 000 din, i u nekima je i dalje toliko, ja sam je kupio pre neki dan za 30 499 din...

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Taman da se komletira zbirka seckalica za drvo

IMG-20250531-115256-EDIT.jpg
Meni fali sve sa slike i još po nešto. Imam stubnu bušilicu. :)

Jel to isto Bosch stona testera? Koji model i kako se pokazala?
Matebo radi obe strane odjednom ili po jednu?

Meni fali sve sa slike i još po nešto. Imam stubnu bušilicu. :)

Jel to isto Bosch stona testera? Koji model i kako se pokazala?
Matebo radi obe strane odjednom ili po jednu?
Jeste, Bosch GTS 254, ima odličan motor od 1800W, seče 82mm debljinu, prezadovoljan, sa njom sečem uglavnom daske 25_30mm i po neku štafnu i nisam neki reper za ocenu, uvek kad kupujem neki alat pogledam recenzije i YT, posle ovog snimka gde seče drvo 80mm debljine rešio sam da je kupim.

Metabo sa jedne strane ravnja, sa gornje, prvo je valjak koji uvlači dasku, pa valjak nosač noževa pa opet valjak koji izvlači dasku

Platio ovo 30.5 E sa postarinom sa 3 rezne ploce bez baterija , skladiste u njemackoj , ima od 28 E ,30E pa do 50E na aliexpressu, uglavnom ne moze me pretresti struja jer je na makitine baterije , kako je elektronika 3E za nju testiracemo je da izadje carobni dim iz nje.

Platio ovo 30.5 E sa postarinom sa 3 rezne ploce bez baterija , skladiste u njemackoj , ima od 28 E ,30E pa do 50E na aliexpressu, uglavnom ne moze me pretresti struja jer je na makitine baterije , kako je elektronika 3E za nju testiracemo je da izadje carobni dim iz nje.

Bukvalno se zapitam koliko može a ne valja za te pare?!? Znači dve baterije i brusilica? Teo da te pitam kako radi, al kontam nije još stiglo.
3000 W kaže :ROFLMAO:. Izračunao ga Kinez po teoriji Matrixa. Brusilica plus on i ostali zaposleni u fabrici koliko vati svako telo proizvede. :ROFLMAO:

uglavnom ne moze me pretresti struja jer je na makitine baterije
Kako misliš Makitine baterije? I kako misliš da te protrese ako su kineske?

Imam odavno taj udarni (brushless) na makitine baterije i za sada nikakvih problema. Ovo što je grabik kupio za te pare sigurno valja..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Spomenuo sam da od ručnog alata od nedavno koristim Högert.
Moj utisak je da za taj novac, osećaj pri korišćenju, izgled i posvećenost detaljima je baš kvalitetan.
Gagi sa YouTube kanala Zona Alata reče da je Högert u klasi Parkside, međutim, ja ne delim to mišljenje.
Kada bih postavio Parkside, Womax i Högert, Högert bih uzeo bez dodatnog razmišljanja.
Ok, može se reći da je pomalo na jeftinijoj strani izrade, ali ne previše.

Što se samih šrafcigra tiče, meni su nedostajali kratki S i PH, tako da ih sada imam i - ok su skroz.
Izrađeni od tvrde plastike, sa gumenim delovima radi boljeg hvata i S2 čelika.

Bitovi u tom setu šrafcigra koji gledaš su verovatno isti koji idu u setu nasadnih ključeva koji koristim, i oni su takođe sasvim ok.
S2 je čelik i nema većih tragova korišćenja.

U Okovu su na popustu 40%, tako da možeš videti njihovu redovnu cenu. A u HIMTEX COMPANY DOO, gde ja kupujem, čak su i skuplji.

Ne vezano za tvoju dilemu, jedino što mi do sada nije preživelo upotrebu, jesu plastične brzostezne stege.

20250901-171924.jpg

Da li je slab kvalitet ili sam ja tražio previše ili nisam znao da koristim, tek, dve od četiri stežu, ali su počele da "preskaču".
Imam nameru da ih otvorim i vidim o čemu se radi.

Imao sam razmišljanje da to isto uradim i pre početka korišćenja, da bih znao sa čime raspolažem i koliko daleko da njima da idem.. ali nisam.

Svakako, to je nešto što ću kupiti skuplje drugom prilikom, ako se ispostavi da nije bilo do mene.

I uopšte, sve skuplje i od renomiranih brendova vredi više od ovih naših budžet varijanti, da se ne lažemo.
Pa ipak, i ovi jeftiniji alati završavaju povremene i ne previše zahtevne poslove.
Ja da radim profesionalno, sigurno bih se opremio alatom iz vrha ponude.
Kada se radi za novac, zaradi se brzo za stvarno kvalitetan alat, tj taj alat se brzo isplati i retko kada nas izda "u pola posla".

Sa druge strane, ja ni ovaj Högert ne štedim i za novac koji sam dao, meni se isplatio za dosadašnje kućne poslove i opravke.
Imam nameru da i dalje širim svoj asortiman njihovog alata i opreme, kako mi šta bude ustrebalo. A uzimaću druge, skuplje brendove, samo pojedinačne stvari koje ne budu izdržale moje potrebe.

Poslednja izmena:
Moje jos rade sad su 2-3 godine bese,kupio ih u Woby Haus ,nzm jel womax brend ili nesto drugo ...Skroz iste kao ove Hogert.Nisu one za jako stezanje,mislim plastika ,sta ocekujes od toga.

Poslednja izmena:
Verovatno dobar savet/iskustvo. Od obojce.

Ja iskoristio vreme, dok se napolju vlaga od ovih obilnih kiša ne povuče malo, pa da idem na moj "baustelle" (gradilište, kako ovde kažemo u šali, inspirisani našim ljudima koji dođu iz inostranstva tokom odmora, pa kažu da imaju baustelle kada obično nešto grade, dorađuju i sl).. i otvorio jednu stegu.

Unutra je sve ok (ništa nije polomljeno i sl). Više plastike nego što bih voleo, ali, jeftino je to.

Problem je kako vidim u šini. Ili kako se to naziva već:

DSC04071-2.jpg

Nema zareza. Glatka je.
Pa metalni pokretni delovi koji upiru u nju i drže, nemaju dovoljno oslonca.

Cenim da ako zareze napravim, brusilicom ili turpijom recimo - to će raditi.

Jedino, da ne preteram tada sa silom i popuste plastična mesta u kojima je mehanizam smešten.

Biće da ću ostaviti ovako.
Meni je radilo posao i držalo dovoljno. Samo što me je bunilo to proklizavanje, kada baš napnem.
Ovo mu dođe kao neka mera sigurnosti da traje duže.

Znači - ne menjam ih za sada..

Poslednja izmena:
Spomenuo sam da od ručnog alata od nedavno koristim Högert.
Moj utisak je da za taj novac, osećaj pri korišćenju, izgled i posvećenost detaljima je baš kvalitetan.
Gagi sa YouTube kanala Zona Alata reče da je Högert u klasi Parkside, međutim, ja ne delim to mišljenje.
Kada bih postavio Parkside, Womax i Högert, Högert bih uzeo bez dodatnog razmišljanja.
Ok, može se reći da je pomalo na jeftinijoj strani izrade, ali ne previše.

Što se samih šrafcigra tiče, meni su nedostajali kratki S i PH, tako da ih sada imam i - ok su skroz.
Izrađeni od tvrde plastike, sa gumenim delovima radi boljeg hvata i S2 čelika.

Bitovi u tom setu šrafcigra koji gledaš su verovatno isti koji idu u setu nasadnih ključeva koji koristim, i oni su takođe sasvim ok.
S2 je čelik i nema većih tragova korišćenja.

U Okovu su na popustu 40%, tako da možeš videti njihovu redovnu cenu. A u HIMTEX COMPANY DOO, gde ja kupujem, čak su i skuplji.

Ne vezano za tvoju dilemu, jedino što mi do sada nije preživelo upotrebu, jesu plastične brzostezne stege.

20250901-171924.jpg

Da li je slab kvalitet ili sam ja tražio previše ili nisam znao da koristim, tek, dve od četiri stežu, ali su počele da "preskaču".
Imam nameru da ih otvorim i vidim o čemu se radi.

Imao sam razmišljanje da to isto uradim i pre početka korišćenja, da bih znao sa čime raspolažem i koliko daleko da njima da idem.. ali nisam.

Svakako, to je nešto što ću kupiti skuplje drugom prilikom, ako se ispostavi da nije bilo do mene.

I uopšte, sve skuplje i od renomiranih brendova vredi više od ovih naših budžet varijanti, da se ne lažemo.
Pa ipak, i ovi jeftiniji alati završavaju povremene i ne previše zahtevne poslove.
Ja da radim profesionalno, sigurno bih se opremio alatom iz vrha ponude.
Kada se radi za novac, zaradi se brzo za stvarno kvalitetan alat, tj taj alat se brzo isplati i retko kada nas izda "u pola posla".

Sa druge strane, ja ni ovaj Högert ne štedim i za novac koji sam dao, meni se isplatio za dosadašnje kućne poslove i opravke.
Imam nameru da i dalje širim svoj asortiman njihovog alata i opreme, kako mi šta bude ustrebalo. A uzimaću druge, skuplje brendove, samo pojedinačne stvari koje ne budu izdržale moje potrebe.
Hogert alati su za dve klase bolji od tih navedenih.

Znam da Hogert važi za malo bolji, ako ništa bar osrednji alat, a svakako ne u rangu sa Parkside i Womax. Imam nešto od njihovog alata i zadovoljan sam.

Naručio ja ovo. Izgleda da je pravi popust, a ne ovi lažni na koje smo navikli. Evo koliko koštaju na Högert sajtu.
Ima tu svega i svačega, a bukvalno je upola cene. I ovako mi fali gomila šrafcigera i bitova pa često koristim ne adekvatne. Plus ima i lepo postolje. ;)

Odlično rečeno.
Ja sam ih upravo za tu svrhu i uzeo. Jer, radim sam i treba mi "neko" da pomogne sa druge strane..

DSC03991.jpg

.. a i postavim sve na svoje mesto, pa posle samo zašrafim.

Stvarno su mi završile posao. A završavaće i u buduće.

Za sve ostalo i ozbiljnije, samo stolarske. Zaista.
Nisam razmišljao u na taj način.

Imam je, kao rezervnu. Koliko para, toliko i muzike. Poprilično bučna i nema baš posebno snage. Za te pare svakako i nema dobra da se kupi

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Nazad
Vrh