Alati i radionice

Gde moze da se kupi metalna redukcije sa 40mm na 60mm

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Desava li se nekome da neki insekt zapusi neko crevo, ili cev, bude unutra onako zuto, ko sundjer neki?
Danas krenuo da nesto radim, 3 pistolja od kompresora ne rade, sva 3 zapusena unutra s tim sundjerom, ko pur pena je.

Svilena buba,napravi gnezdo,zapusi i vazdusnu i hidraulicnu instalaciju. Skini prikljucke i kroz samo crevo pusti pritisak da izduva taj cirkus iz creva.

Мени су осе запушиле мали бренер на плин.
Кад сам га упалио ватра се вратила назад, ја га бацим, он падне под стреху и баци пламен од 2 метра, онда узмем лопату и бацим га у рођаково двориште (тако ми било на руку) право према његовом амбару.... После пар минута се угасило.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Desava li se nekome da neki insekt zapusi neko crevo, ili cev, bude unutra onako zuto, ko sundjer neki?
Danas krenuo da nesto radim, 3 pistolja od kompresora ne rade, sva 3 zapusena unutra s tim sundjerom, ko pur pena je.
Solitarne pcele to naprave , snijesu jajasce i napune polenom i zatvore blatom, nema vise trske i krovova pokrivenih trskom.
Ima ih dosta podvrsta i najbolji su oprasivaci vocnjaka , lucerne itd

"Za oprašivanje jednog hektara komercijalnog nasada jabuke potrebno je 500 ženki solitarne pčele, ili pak tri košnice pčela medarica s ukupno 60.000 radilica. "

Dobro jutro, zna li neko gde se može kupiti-poručiti Aluminijumski profil, kao na fotgrafijama, da mogu da se koriste ovakvre stege.

01-Aluminijumski-profil-za-stege.jpg

02-Aluminijumski-profil-za-stege.jpg

Doming,Pinoles.A možeš i na Aliju da naručiš.Da ti bude lakše da tražiš taj profil se zove "T track".
Hvala, na Aliju kao i i na Temu, bar što sam uspeo da vidim, jedan isti profil ( niski ) koji mi ne odgovara stegama već je rađen za T zavrtnje, samo u više boja.

Untitled-1111.jpg

Na Amazonu sličan profil, košta 7.5 dolara a dostava...
DOSTAVA-AMAZON.jpg

Profil koji odgovara po dimenzijama stega našao na poljskom sajtu...ali ...

Zato sam pitao da li kod nas MOŽDA ima,ali ništa, samo aluminijumske lajsne za led rasvetu u više varijanti i boja

Koji je problem s ovim iz Poljske? Dužina od 122 cm, cijena od 19 eura, ili dostava?
Ma sve po malo, treba mi dužina 180 cm, cena je malo jača ali dostava bi bila verovatno slična kao sa Amazona ako bi uopšte pristali da pošalju, jer ovo nije neka globalna trgovina već verovatno lokalna trgovina za stolare, tako da nisam ni pokušavao da ih kontaktiram..
Kažem, nadao sam se da kod nas ima, Beograd, Novi Sad, ali izgleda nemaaa.
Umesto da ima da se kupi u Uradi Sam ili tako nekoj radnji, oni prodaju tende i štipaljke za veš ...

Poslednja izmena:
Potreban je elektro motor sa reduktorom za pecenjaru.

220v, neki jaci, zet rece da okrece dva odjednom. Obrtaji valjda 8.Gde ima da se nabavi takav motor?

Bolje pravi na motorice od brisaca. Jeftinije je. Tesko da ces pronaci reduktor na 220v sa tako redukovanim obrtajima. Treca varijanta je trofazni ali da mu stavis frekventni sa monofaznim ulazom a trofaznim izlazom za motor

Nazad
Vrh