Alati i radionice

Dobra je stvar. Sad pitanje koliko će ti koristiti da bi dao 300€.
Ja planiram da napravim neki malo jači kako bih moga da zagrevam noževe i alate za kaljenje.

Koliko vidim ima gomila apsolutno istih kao ovaj što si ti dao link. Čak su svi u istom lepom fensi koferu. Jedino se manje "marka", a svi znam da ih pravi neki Vang Li u bratskoj nam Kini u jednoj istoj fabrici.
S obzirom da dobijaš apsolutno istu stvar zašto ne bi platio duplo manje?

Ima ovaj induktor svoje prednosti. Zagreva samo taj šraf oko koga je namotaj, zagreva ga ravnomernije od plamena. Ne znam da li brže zagreva od autogenog? Takođe mnogo je jednostavniji za upotrebu nego da vucaraš 2 boce i creva. E sad ovo drugo možeš koristiti i za druge namene.
BTW Arkadije jel može za 300€ da se uzmu boce i seve što je potrebno?

Što se tiče grejanja zapeklih šrafova mali brener takođe radi posao. Nema potrebe grejati šraf dok ne pocrveni. Čak je kontraproduktivno.

Znam,indukcioni puno lokalnije zagreva sto je velika prednost kad se odvrcu srafovi,i brze ,ali to valjda zavisi prvenstveno od njegove snage.I sve je lakse,kompaktnije,bar ovi mini rucni indukcioni,cistije,sigurnije....Nzm koliko mu smeta rdja deblja,autogeno kad sece ne voli debelu rdju,ali kad zagreva svejedno mu je ja mislim.Autogeno je skuplje na duzi period,jer stalno imas trosak dopune gasova,ali opet nema sta da se pokvari manje vise,decenijama se koriste isti manometri,baklja,jedino menjas,ko hoce,ventile sigurnosne i creva ako se ostete.
Za 250-300 eur su po meni dobri autogeni uredjaji po oglasima,ja sam moj kupio za 100 eur komplet,ali manometri su bili losi.Svejedno sam planirao sve novo kupiti sem boca,zato sam uzeo jeftino....Mislim na ove sa velikim bocama.

Da li postoji kao zamenski deo onaj unutrasnji deo za CO2 pistolje aparata za zavarivanje? Nekako mi izgoreo onaj deo gde se srafi dizna pa reko samo to da zamenim ako je moguce.

Ima ovaj induktor svoje prednosti. Zagreva samo taj šraf oko koga je namotaj, zagreva ga ravnomernije od plamena. Ne znam da li brže zagreva od autogenog? Takođe mnogo je jednostavniji za upotrebu nego da vucaraš 2 boce i creva. E sad ovo drugo možeš koristiti i za druge namene.
BTW Arkadije jel može za 300€ da se uzmu boce i seve što je potrebno?

Što se tiče grejanja zapeklih šrafova mali brener takođe radi posao. Nema potrebe grejati šraf dok ne pocrveni. Čak je kontraproduktivno.
Ja sam uzeo mali brener za MAPP gas i oduševio sam se, jedino sam pogrešio što nisam uzeo brener sa crevom zbog pristupa skučenom prostoru.

Nazad
Vrh