Alati i radionice

Bio veci magnetni stalak na prodaju u Pancevo prosle godine ,nije bio bas kompletan,nesto oko rucice one falilo.Hteo sam tako nesto uzeti i nekako ''ubudziti'' na taj stalak moju busilicu, isto imam Eibenstock 4 brzine mk3 ,pa bi to vec bilo nesto.
Kad vidim cene ovih novih jacih marki magnetnih busilica,da se covek zapita od cega ih prave ,jbt 4-5k eura za magnetnu busilicu,pa jel su normalni ...

A neke Njemacke BDS ? Jel valja to cemu ? Znam da najveci broj Kineskih brendova najgore vrste u imenu i opisu vezu se za Njemacku ,kao i da postoji mnogo Njemackih firmi koji samo pakuju i prodaju kineske proizvode , al ja se ko pijan plota drzim dali iza naziva brenda pise Germany ili made in Germany

Od viska snage glava ne boli :),kad ga vec pravis od nule,napravi braso da bude u rangu ovih od 3-4-5k eura kupovnih koji nose i fi 120 mm krunaste burgije.

Mislis na magnet da bude dovoljno jak da se ne pomeri busilica ?.Problem je sila kojom ti guras burgiju u metal,za to treba jak magnet da zadrzi busilicu na mestu,krunasta burgija isto ,fi 40-50mm.Nije tu problem sila okretanja,i manji magnet ce zadrzi busilicu na mestu,ali kad pritiskas o metal burgiju sa manjim magnetom ce se podici sve komplet.

Jak magnet mora biti,ovaj sa snimka mi deluje slabije,nzm,nije ga bas testirao da vidimo koliko je jak.Kad je busio vidim nije primenjivao veliku silu na rucku od busilice.

Ako je samo za obrtaje,onda cisto sumnjam da je to precizno i ne mozes bilo gde koristiti magnet.Laserski tahometar za par k dinara,nema potrebe experimentisati sa telefonom.

Ako je brusless motor može da radi tako što broji impulse koje elektronika šalje u stator. Postoji mogućnost 'klizanja' između rotora i statora ali opet nije loše..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Seljače, veruj kada staviš 'burgijicu' fi40 sa namerom da izbušiš manganski lim od 20 mm, da ni te 2 tone magnetne sile jedva drže..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh