Alati i radionice

Mala je radna povrsina te prese.Treba neka sa vecm radnom povrsinom valjda za kozu,platiku i karton.
 
Шта мислите о кључевима са крцкалицом,по готово ме занимају Пољске марке геко итд?
Izimam te socijalne tipa marpol henglida itd traju dok ih ne izgubim
Nisam ih pokidao ali nisam ni nešto divljao
Ali mnogo dobre stvari!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Juče stiglo ZASTAVA INPRO EX YU kvalitet
2 crvene
d3efd4c746aea6794e7497ef03fa2b2f.jpg
cd0a1e9f015df69287e938a4a3bc0af7.jpg


Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Baća imam ja ceo komplet tih Zastava Inpro gedora.Platio sam ga 30e pre dosta godina i služi lepo, jedino gedorama otpada hrom i okreću se.
 
Taj Zastavin komplet gedora sam gledao pre nekoliko godina na poljoprivrednom sajmu u NS, mislio se da li da ga kupim i na kraju nisam uzeo. Nisam znao da li je na nivou onog kvaliteta iz Yu perioda.
 
Počeli smo sa izradom šlep sluzbe
Actros 2535 sa pratećom osovinom prepravljamo u šlepericu da izgleda kao ovaj MAN na trećoj slici
Malo sečenja lomljenja šasije i čuda
Sad smo kao "PAKISTAN TRUCK CHANEL"
155a6516685bf9d60398541ada054727.jpg
f464c9cad58d19a36c14a926c6f3f603.jpg
2b6433798c7eb7483a7694b9d6859c3f.jpg


Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Pre je bio sandučar, rol cerada, metalni krov, kapije nazad, visok tovarni prostor 3,5m
Ide atest
Taj sanduk sam uzeo sebi skinuo krov prednju i zadnju stranicu, da pravim prikolicu za bale šasija je baš jaka H profil 160x120 12mm trebam naći osovinu od šlepe dobošare i zabosti ispod spojit kočenje i rudu napravit
Sanduk je 7,9mx2,5, bio sam ubedjen da je 7,2m ali izmerio danas pa se stresao

Kamion je ok treba malo sredit kočnice i glavu upravljača rešio sam podizanje prateće kompresor kijavac i šestokružni ventil
Dobri su ACTROSI baš pouzdane mašine





Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Kako vam se cini Einhell aparat co2 od 190A..vidim nov kosta 45000 pa me zanima misljenje ako ga neko poseduje

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
@Paracinac88
Ja već nekoliko dana gledam aparate za zavarivanje, koji da kupim. Kod mene je glavni uslov da aparat bude multiprocesni. Prvo sam gledao Jasic, međutim odustao sam od njega. Sada je u opciji Telwin technomig 215 dual synergic. To je ozbiljniji aparat. Moze da radi sa obloženom elektrodom, mig/mag i tig. Staje u njega kotur od 15kg zice, može da gura 1mm zicu. Ima synergic funkcije. Ali lepo i kosta. Oko 100000 din.
Tražeći dalje nasao sam stahlwerk aparate, nisu skupi, ali ne znam nista o njima. Jedini problem je što moraš imati nekoga u Nemačkoj ko bi ti ga poslao, jer se kod nas ne prodaju. https://www.stahlwerk-schweissgerae...ines/MIG-200-IGBT/Welder-MIG-200-ST-IGBT.html


Ako neko od clanova ima neku preporuku za aparat moze biti od koristi. Samo nemojte esab, kempi, ewm... To su skupe igracke.
 
To sto ima tig i nije nesto bog zna sta stavka ako nije ac/dc jer ne mozes Al variti sa njim u tig rezimu. Svakako imas el.mag.ventil za gas zbog mig-mag opcije.
 
Koja je onda preporuka za aparat za jedno domacinstvo-radionicu gdevse odrzava sva poljoprivredna mehanizacija jednog gazdinstva,prave se neke priključne masine s vremena na vreme,po koja konstrukcija za halu...Za sada to sve odradjuje stari gorenje 180 a trofazni koji sa 3,25 elektrodom radi sta pozelis.Treba nam pre svega neki co2 zbog kojekakve limarije i tanjih materijala.Da li uzeti jedan takav (koji aparat co2 kupiti) da vari te limove a onaj deda da i dalje obavlja maratonske poslove?
 
Ako je tako onda neki mig-mag oko 160 amp i zavrsavace 80% poslova. (Jednom kad uzmes pistolj u ruku, tesko da ces se vracati na menjanje elektroda i obijanje sljake)
Za nesto mnogo deblje, legirane i livene celike ostaje ti taj stari i sa njim mozes prziti po potrebi (a znamo da to bas i nije tako cesto). Invertor (malko skuplja varijanta) tu pokriva ostalih 28% potreba. Tig je vec igranje. Retko kome treba tig osim za profesionalnu upotrebu (prohrom, aluminijum i obojeni metali). Nepraktican je, spor i skup, vuci bocu, skupi gasovi, malkice je nezgodno ako nemas dobru automatsku masku a to ti je dodatni trosak... Osim ako se ne planira neka komercijalna upotreba i da to bude lepo i za oko. Onda ok.

Nabavi sebi jedan mig-mag i bices miran. Pusti te price kako je to samo za tanke limove. Zavrsava on dobre poslove i praktican je sto se tice radonickih poslova. Niko do sada nije prodao takav aparat a ostavio sebi trafo. Uglavnom je obrnuto.
Za nekoga ko ima bar malo osecaja i znanja o zavarivanju je dosta i neki polovnjak iz 90tih, 2000tih. Nema elektronike. Kontaktori i relei. Mag neki i cao. Nemoj bacati pare na nove iskre i varstroje jer 30% cene placas ime (koje uzgred i ne znam zasto toliko naplacuju kad su samo malko finije igracke). Gledaj intermitencu i bog da te vidi. Svi koji su se kunuli u rel aparate pa uzeli pistolj jednom umesto klesta, niko se nije vratio na rel. Koliko god ga voleli i navikli
 
Nazad
Vrh