Alati i radionice

Butan Propan ili Acetylen, nije bitno oni samo griju a Zeljezo sijece
KISIK. A u Plasme je drugacije Komprimirani zrak / kisik putem struje
se ionizira i to stvara (lichtbogen) neznam na nas i sa njime se sijece

planiram da napravim kompresor vise-manje univerzalni,da mozes da nesto izduvas,malo ofarbas i tako pa me interesuje vase misljenje koja bi jacina motora trebala da bude kao i koja glava kompresora(sa jednom ili dve)glave za plinsku bocu od recimo 60 litara,neke delove vec imam pa sam se zbog toga i poceo raznisljati da napravim jedan za sebe mada znam da kad sve saberes vise se isplati kupiti nov i da te ne boli glava al reko greota da mi stoje delovi po supi i da ih stalno premestam i da propadaju :ideja::osmeh:

Zicko ajd ti ja prodam kompresor ručni rad, dva cilindra, samo je motor pregoreo treba da se vinkluje, bio je monofazni a može da se previnkluje na trofazni, biće jači, ako te intresuje javi se na pp da nepravimo off.

Nadam se da nisam promasio temu,potrebna mi je mala pomoc,u pitanju je Varstroj CO2 aparat,model Varmig 180.
Danas kada sam vario u jednom trenutku pocinje nenormalno brzo da izbacuje zicu i jednostavno pri takvom izbacivanju varenje je nemoguce,ili bolje reci zavarivanje.
Probao sam da regulisem na potenciometru,ali ocigledno je tu neki problem,jer se zica izbacuje istom brzinom i ako je namesten na 1 i na 10,takodje kada ga stavim na 0 on opet istom brzinom izbacuje zicu,a valjda tada ne bi trebao nikako,da li je moguce da je otisao potenciometar ili je mozda nesto drugo u pitanje?
Inace je aparat jako malo radio,pa sam prilicno iznenadjen...

E to je onda to,inace zbog nedostatka prostora sam prinudjen da ga stalno seljakam i na tom putu se prilicno dobro izlupa,mora se to nekako izregulisati.

Profesionalne verzije nisu za potcenjivanje a to su aparati tek od 200A pa na gore ovi ispod su hobi ili kako po prodavnicama navode polu profesionalni.

Kako sad i Varstroj ?...pa zar nije on medju najboljima
Aj gledao sam komentare kako je los Iskravar ali Varstroj :)

Koji bi ja trebalo aparat da kupim posto imam u planu uskoro uzeti neki Co2 za nekih 600 do 800 eura ?
Nisam pametan koju marku aparata vise da gledam svi su losi izgleda :D..
Varstroj Co2 180 je oko 70 000 ...lepa cena ali intermitence su im ubi boze za tu cenu.

Kako sad i Varstroj ?...pa zar nije on medju najboljima
Aj gledao sam komentare kako je los Iskravar ali Varstroj :)

Koji bi ja trebalo aparat da kupim posto imam u planu uskoro uzeti neki Co2 za nekih 600 do 800 eura ?
Nisam pametan koju marku aparata vise da gledam svi su losi izgleda :D..
Varstroj Co2 180 je oko 70 000 ...lepa cena ali intermitence su im ubi boze za tu cenu.

Imas u ZR(Aradacu)covek donosi esab,migatronic,kempi.fronius, oerlikon i miller povoljne cene a jako dobri aparati.sad oko 6.donosi robu iz norveske,ako te zanima javi se na pp.

Ja sam se nedavno ponovio, pored redovnih (10-32mm) gedora sve češće nedostaju i neke velike......
dscn0535.jpg
[/IMG]
Veličina od 21 do 65mm, šestaugaone
I rajbere (razvrtače) podesive;
9-10mm ; 27,5-32mm ; 32-38mm
fotografija0288.jpg
[/IMG]
FRA Čačak

Nazad
Vrh