Alati i radionice

Stigla masinerija :haha:
ba12ea548254584.jpg
[/URL] [/IMG]

Ma kakav prc oridzinale sputinj, nije ovo kzubr, kablovi dobri 25mm2, imam Texsu mig,mag,mma, tu su kablovi bili kao konac i one brze spojke pregorele brzo pa sam ih zamenu jacim kao sto su na ovom i kablove stavio deblje.
e77937548305276.jpg
[/URL] [/IMG]

Imam svakakvog alata, ali uglavnom nasleđenog i rasparenog, i nemam nekakav čestit komplet (set) okasto-okastih ključeva od 6 do 32...
Gledim ove oglase i po radnjama u Rumi i ima svakakvih marki, i zapalo mi je za oko 2 kompleta od po 45 eura, i treći od 8 ključeva cene od 5890 dinara, recimo kao nekakva srednja klasa, pošto ima i komplet od 25 eura koji sam ignorisao o'ma i komplet od 12 komada i oko 100eura što mi je nepotrebno (i preskupo)...
Radi se o ova dva kompleta, prvi je nekakav Solid PRO, i sadrži 12 ključeva od 6 do 32, a drugi je Proxxon i sadrži 8 ključeva od 6 do 22...
Obadva su (pojedinačno) po 45 eura...
Imam li ko kakva iskustva sa ovim markama, i kakvog su kvaliteta i upotrebljivosti?
Ili makar kakav predlog za neku drugu marku, a da se manem ovih...

Solid PRO

Solid_PRO_okasto_okasti_kljucevi.jpg

PROXXON

23810.jpg

Ja maloprije kupio udarni odvijač Narex EU 027 D, prihvat je 3/4", može da odvrće i zavrće sve do M27. NIgdje ne mogu da nadjem koliki mu je radni obrtni moment, zna li neko možda? Ovakav je kao na slici, potpuno isti, malo ću se načekati dok stigne iz Njemačke.

$_20.JPG

Da znaš da će tako i biti!!!:ppozdrav:
200-250 dindži puta 8 komada izađe mnogo manje nego taj "Proxxon" za 45 jevreja...
Samo da se naoružam strpljenjem i potkujem patike (i odvojim lovu) pa u lov...:haha:

Meni sad 3. u Rumi zapadne za oko garnitura nasadnih kluceva Gedore 1/2. Novi. Trazio je covek misllim 120 evra a meni bilo malo mnogo. Na kraju kupim manometre za servisiranje rashladnih uredjaja da ne bude da sam dzabe dolazio.

32 evra, na aukciji je uzeo, završavala se aukcija u gluha doba noći (2 ujutru) pa nije bilo jako konkurencije. Prije nje se borio za dvije Fein mašine ali što se te marke tiče teško je nešto uzeti, ljudi nenormalno lupaju cijene. Jel ono Fein to će izaći skupo kao da je suvo zlato. Ovo je Narex, dobra češka marka, 7 kila teško čudo. Od ove dvije Fein, jedna je bila trofazna i mogla je do M32 da radi sve. NIje da mi treba tako jaka mašina mada bi bilo lijepo imati je iz čistog zadovoljstva ali namlatiše cijenu. Ja se išao do 80 evra ali borba se u zadnjih minut-dva se zahuktala izmedju neke dvojice i otišli su na 220 evra. Ovakve starije "normalne" mašine mogu da se uzmu od 30 do 50 evra bez problema, marke kao što su Wurth, Bosch, Makita, Metabo, Narex dok male Fein od 1/4" ili 1/2" izlaze dosta više od toga.

Uzeo sam nekog alata u zadnjih mjesec dana, biće i slike ljetos kad stigne (ja kupujem a robu prima moj rodjak u Njemačkoj), pored ove šrafilice Narex tu je komplet Dowidat gedora od 3/4" 8-32, trofazna brusilica/bijaks, Dowidat rocange od 2", električnu mašinu Rola za rezanje navoja na cijevi sa 6 glava od 1/2" do 2" i neke MK1 i MK2 burgije. Planiram do ljeta da kupim još jednu malu brusilicu od 115mm jer to mi fali i još možda nešto sitnog alata ako ispadne nešto povoljno.

Dowidat je inače Gedore ("GE-DO-RE" = "GEbrüder DOwidat REmscheid") .

Poslednja izmena:
Da znaš da će tako i biti!!!:ppozdrav:
200-250 dindži puta 8 komada izađe mnogo manje nego taj "Proxxon" za 45 jevreja...
Samo da se naoružam strpljenjem i potkujem patike (i odvojim lovu) pa u lov...:haha:

Ja sam kupovao u rumi na vasaru nekih kljuceva i oni veci tipa 27-32, 24-27 su bili 200 din, ovi manji 100 150. A moze se naci bas svega.

Nazad
Vrh