Alati i radionice

A sto nije neki Iveco? Koliko sam skontao, najvise volis ove Italijanske konje:osmeh:.
Nego kakva je procedura za atest posto je taj bio sanducar (komercijalac) a sada je kiper? Moze i na pp.
presudila je cena i automatski menjac :osmeh:
za prepravke u kpera kupujem iskljucivo BDF pripremu jer u dokumentima pise izmenjiva nadogradnja,to je bio kamion za one kontejnere sto idu brodovima ili železnicom
plaćen oko 9ooo a posle svih prepravki popravki oko 15oooe + prikolica oko 1ooooe ali nju sam vec imao od ranije

- - - - - - - - - -

Jel zna neko da objasni tehniku ručnog oštrenja burgija o tocilo ili brusni kamen? Da li može na primer da se izmeri ugao nove ne korišćene burgije i da se pod tim uglom oštri? Koliki su vremenski intervali između oštrenja da li da budu kraći i sa hlađenje uljem (da se ne pegreje i raskali) ili može držati i duže? Znam da ovo nije tema za ovako nešto ali mislim da bi ovo zanimalo mnoge... :off_topic:
ovih dana sam izbusio oko 1oo rupa fi16 mm.

006.jpg
008.jpg
007.jpg
010.jpg
011.jpg
012.jpg

Gorane, takvu tehniku i tata primenljuje, ali nije neki strucnjak (a tek ja) kao pojedini masinci koji kada naostre na isti nacin izbuse vise rupa sa jednim ostrenjem.
Nego, jel na tu BDF karoseriju posle mogu da uradim bilo kakvu nadogradnju a da mi nije potreban atest?

Gorane, takvu tehniku i tata primenljuje, ali nije neki strucnjak (a tek ja) kao pojedini masinci koji kada naostre na isti nacin izbuse vise rupa sa jednim ostrenjem.
Nego, jel na tu BDF karoseriju posle mogu da uradim bilo kakvu nadogradnju a da mi nije potreban atest?
u saobracajnoj i citacu saobracajni taj podatak nepiše :ppozdrav:

Ako vas je interesovalo šta je zapravo unutar neke alatke (koga nije?) i kako radi evo odgovora.

Ovaj lik ima veoma zanimljiv kanal na Youtubu. Ljudi mu daju (ili on kupuje) alate koje zatim rastura, isprobava i daje mišljenje o njima. Veliki plus (za ljude koji razumeju engleski) je njegov specifičan humor koji ukrašava čitav snimak. To se i vidi na početku ovog videa. :osmeh:

Preporučujem da pogledate i ranije snimke. Rasturao je i Festool testeru, Hilti bušilicu, Makite itd...

Čačkam ja ,alate koje kupim a bili su zapušteni.Ova ubodna ja radila iako je bila jako zapuštena .Gde je skupila ovoliko prljavštine ?

dscf3852.jpg

dscf3853.jpg

dscf3854.jpg

dscf3856.jpg

dscf3860.jpg

dscf3878.jpg

Ako vas je interesovalo šta je zapravo unutar neke alatke (koga nije?) i kako radi evo odgovora.

Ovaj lik ima veoma zanimljiv kanal na Youtubu. Ljudi mu daju (ili on kupuje) alate koje zatim rastura, isprobava i daje mišljenje o njima. Veliki plus (za ljude koji razumeju engleski) je njegov specifičan humor koji ukrašava čitav snimak. To se i vidi na početku ovog videa. :osmeh:

Preporučujem da pogledate i ranije snimke. Rasturao je i Festool testeru, Hilti bušilicu, Makite itd...
Pratim njega vec odavno,smesan je lik :D.

Ne znam gde da postavim pitanje, pa ajde ovde. Potreban mi je broj remonta i (ili) prodaje pneumatike u Prvoj Petoletci Trstenik. Na netu sam nasaobroj direktora prodaje i ostalih, ali ovo ostalo nisam. Molim za pomoc sto pre!

Danas sam se na brzaka ponovio novim pistoljem za farbanje marke Enhel 600ml 1399din,iznenadio sam se kako dobro radi,farbao sam i vece povrsine,a i kapiju sa mrezom i isprobao ona fina podesavanja protoka tecnosti,izgled mlaza...nikad vise ne hvatam cetku u ruke.
Jos sam ovo uradio spajanjem direktno na kompresor traktora,moram smisliti neko kulturnije resenje do proleca.

Danas sam se na brzaka ponovio novim pistoljem za farbanje marke Enhel 600ml 1399din,iznenadio sam se kako dobro radi,farbao sam i vece povrsine,a i kapiju sa mrezom i isprobao ona fina podesavanja protoka tecnosti,izgled mlaza...nikad vise ne hvatam cetku u ruke.
Jos sam ovo uradio spajanjem direktno na kompresor traktora,moram smisliti neko kulturnije resenje do proleca.
Za 100-200e kupis manji kompresorcic, Villager ili Einhel i ima da sluzi, ili da napravis od kamionskog kompresora.

Napravi izlaz sa brzom spojkom iz boce na traktoru

Da kupujem ne isplati mi se,da pravim mrzi me. Problem je samo jedan kad se spoji na ventil crevo(imam komplet crevo sa brzim spojnicama spojene na kompresor traktora i pistolj) tu je problem sto traktor stalno pumpa u crevo i ako se pistolj malo duze ne koristi hoce da pukne crevo,tako da treba brzu spojnicu izvesti iz boce gde je pritisak cirka 4 bara i bice sve 5.

Izlaz sa brzom spojnicom iz traktora se moze koristiti za pumpanje guma ili za neko izduvavanje(to sam prosle godine namestio u oba traktora i vrlo je dobra stvar),ali ne i za farbanje,jer je pritisak nejednak,a ima i kondezacije.Za farbanje se mora imati predgrupa koja obezbedjuje stalan pritisak i odvaja kapljice vode.

U subotu kupljen aparat CO2, uz aparat smo dobili bunt zice, 9 caura, i tri crijeva, dva polovna, jedno novo. Placen 600e.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IM
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]G]

Mislim da je cijena ok , samo su malo pretjerali sa ovom oznakom 400, to je u biti ista klasa aparata kao stari gorenje-varstroj supermig 250 koji ima cak vecu intermitencu na 250A nego ovaj :osmeh:.
Caure inace zovu shoba, a crijeva su ti polikablovi, sad samo napuni bocu, i udri po varovima :osmeh:.

Nazad
Vrh