Alati i radionice

Hvala svima na pomoci, kupljen je aparat marke Walmer 200 ampera. video sam da je bilo zadovoljnih korisnika s pocetka ove teme. a ipak jednom se kupuje, pa neka bar ima viska amperaye, ko zna mozda jednog dana pocnemo s 5mm elektordama raditi.

Glasam za Goranov predlog. Beznacajna razlika u ceni a dobijas 2 godine garancije, i imas novu stvar u radionici. Ako bih uzimao malu brusilicu polovnu osim stare Iskre i starog Bosch-a nista drugo ne bih gledao.

Radio sam pre neki dan sa takvom Makitom.Iskra je za nju bukvalno Mercedes.Sekao sam šrafove M10 sa sve maticama dužinom jer nisam mogao da odvrnem a položaj materijala nije dozvoljavao drugačiju seču.Pritisnem je muški a ona zapeva i usporava.Nakon završenog posla momentalno je vraćena odakle je i došla.

skupo je,novi alat je po toj ceni u rangu makite ili boš

http://www.winwin.rs/makita-ugaona-brusilica-ga5030-1153739.html

Makita brusilice su im odlicne. Busilice su lose. Ja kupio a kako nije bila ukljucena u struju u trgovini tek poslije kad sam je upotrijebio vidim da je veliko sranje, elektronika za kontrolu okretanja je jako jako losa , nema finu kontrolu kod kretanja i ne moze sporo da vrti, ne da nema finu kontrolu , nema skoro nikakvu kontrolu.

A poslije 10-tak upotreba pocela da drobi u menjacu. Kolegi isto krepala makita busilica , elektronika , cim se ukljuci kabal ona radi na maksimumu. Inace unutra je sve teska plastika.

Inace imao zelenu bosovu busilicu koja je za ovu makitu nedostizan etalon po svemu.

Kutne brusilice su im zakon , ako mi opet treba ona je broj jedan na listi.

- - - - - - - - - -

Radio sam pre neki dan sa takvom Makitom.Iskra je za nju bukvalno Mercedes.Sekao sam šrafove M10 sa sve maticama dužinom jer nisam mogao da odvrnem a položaj materijala nije dozvoljavao drugačiju seču.Pritisnem je muški a ona zapeva i usporava.Nakon završenog posla momentalno je vraćena odakle je i došla.

Vidis ja imam 2 iskre i od kada imam makite vise iskre ni ne koristim.

Takodje sve iskrine busilice su bile skoro pa smece , na onim metalnim odlazio mjenjac na onim novijim crvenim uvjek odlazio rotor.

Glasam za Goranov predlog. Beznacajna razlika u ceni a dobijas 2 godine garancije, i imas novu stvar u radionici. Ako bih uzimao malu brusilicu polovnu osim stare Iskre i starog Bosch-a nista drugo ne bih gledao.
Staru Iskru ali samo veću,ili eventualno od novijih perles a po meni prvo ide Fein pa sve ostalo...

Ja sam upravo pazario preko limunda po preporuci člana vladj neki alat između ostalog i jednu staru brusilicu Iskru od 2400W pa sad rizikovao jesam a da li će vredeti će vidimo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh