I ja nisam za persiranje na forumu. U ostalom ja sam protiv persirenja uopšte. To je izgleda čisto Jugoslovenska pojava. Koliko sam na brzinu ispitao AI samo mi ovde to radimo. Znao sam da ga nemaju Englezi, Nemci, Rusi, Španci, Talijanci, ali sam mislio da će biti u barem većini slovenskih jezika , ali ne. Samo Jugosloveni to rade.
Kad se razmisli malo je i čudno. Obraćmo se nekomi u množini kako bi mu izrazili poštovanje. "Vi" - kao stariji čovek , mudar pa vredi za dvojicu. To nekako i mogu da razumem. Ali persiranje svakoj nepoznatoj čak i mladjoj osobi apsolutno nema logike iza sebe. Pogotovo što može dovesti do mnogih paradoksičnih situacija gde se nekom persira, a zatim se bude nepristojan, kao npr.
"Gospodine, vi ste jedno obično govno." - U ovoj rečenici na samo što se ujedno izražava poštovanje i nepoštovanje nego gramatički nije logično. Po meni logičnije bi bilo ako si se već nekome
obratiš u množini onda i ostatak rečenice treba da prati to. Pa bi logični oblik te rečenice bio :
"Gospodine, vi ste obična 2 (3 ili više) govneta". ili samo
"Vi ste govna.".
Izvinjavam se, ali deluje mi zanimljivo i smešno.
Nego Srdjane, koliko ti ono beše imaš godina? Mislim da si rekao negde . Nešto oko 30 ako se ne varam?