Kupio sam sve moguće adaptacije za njega.Koštale su prilično mnogo ali nema više ne rešivog problema za odvrtanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Priča se rasplela o CO2 aparatima pa na njih i mislim.
@ markokurjega, nisam ti ja varioc pa neznam ni da varim, ali imal sam nekad malog tig, mig, maga od nekih 140 ampera i mogu ti reči da je to bicikl za neki pošteni zahvat. Za limariju dušu dalo.
Trenutno se igram s nekom igračkom od 275 čistih ampera i mogu ti reči da je to najtaman, da se on i smanjiti kad treba limariti
druze nadju se i tamo neki aparati da su dobri al jako malo,kao prvo,zica 0,8 nema snage da stopi materijale,kao drugo,ti aparati imaju u vecini slucajeva 4 podeoka za jacinu struje,sto je jako malo ,isto kao da traktor ima samo 4 brzine...sa takvim aparatom nemozes da izvuces var duzi od 30/40 cm a da se ne pregreje,i recimo,kod varmiga1600 najveci od svih propusta je sto mu je kotur sa zicom postavljen lazeci pa cesto hoce zica da se umota.Na kraju će te čoveka nagovoriti da kupi aparat od 300 A,koji košta 1000 Evra da bi zavario lim (što je on sam i napisao da mu treba)
Ti si sad otkrio toplu vodu rekavši da je aparat od 275A bolji od onog koji ima 140A,pa to zna i malo dete,ja samo ne volim kada neko kaže ja imam taj i taj aparat i sve ispod toga je neozbiljno, to jednostavno nije tačno, ima veoma dobrih aparata ispod 200A,koji mogu da zadovolje i ozbiljnije poslove.Samo treba izvući ono najbolje iz njega.Igrao sam se ja i sa 350A pa kad ga našteluješ da vari 2-3 mm (kutiju ili lim nije bitno) ništa bolje ne radi od onog kojeg imam kući od 170 A. Sa tim od 170A sam vario deo na plugu koji drži komplet glavu,a materijal je debeo je 20mm,i zavario sam tako da još uvek nije puklo,a da ponovim radi se o plugu koji se eksploatiše i od tad je prošlo 5 godina.E sad što sam ja taj posao radio pola sata,a sa aparatom od 300 i kusur Ampera bi to brže odrado ,to je nešto drugo.Ali ja sam svoj aparat sa bocom platio 300 Evra i isplatio mi se posle drugog posla.Tako da je moje mišljenje ako nema potrebe za ozbiljnijim radom nema potrebe ni za bacanjem novca.
A gde si to pazario,u Unibau?
I ti ćeš,kad te Vasa naučiI ti ćeš uskoro onda naučiti variti...
druze nadju se i tamo neki aparati da su dobri al jako malo,kao prvo,zica 0,8 nema snage da stopi materijale,kao drugo,ti aparati imaju u vecini slucajeva 4 podeoka za jacinu struje,sto je jako malo ,isto kao da traktor ima samo 4 brzine...sa takvim aparatom nemozes da izvuces var duzi od 30/40 cm a da se ne pregreje,i recimo,kod varmiga1600 najveci od svih propusta je sto mu je kotur sa zicom postavljen lazeci pa cesto hoce zica da se umota.
Druže bukvalno sve što si napiso nije tačno,nemoj misliti da ti nešto zameram ali stvarno nisi u pravu ni za jednu stvar,prvo da napišem da je moj aparat gude 230V/400V (radi se o amaterskom aparatu) ,jačine 170A. Na njemu je isključivo bila žica od 0.8 mm,a napisao sam gore u postu koji sam najdeblji materijal vario,ako neko misli da ne govorim istinu, neka slobodno dođe ponoviću radnju pred njim.Kao drugo moj ima 6 podeoka podešavanja,a mogu ti nabrojati još dosta njih koji imaju 6 podeoka au istom su cenovnom rangu.I ovo poslednje sam pobio više puta,naime kad sam ojačavao neku šasiju,koja je inače bila napravljena od UNP profila debljine 6mm,ja sam taj profil zatvarao sa flahom debljine 10mm,ukupna dužina vara je bila 2,5 metara + 2,5 metara to je gornji i donji var x 2 (druga strana šasije),vario sam na najačem podešavanju, 1 minut bez prestanka,zatim pauza od pola minute pa opet tako ,tolike pauze sam pravio jer se od vrućine nije moglo raditi što od vara što od spoljne temperature od 40+, svo to ojačanje sam izvario za nekih 10 minuta,da se aparat nije ni zgrejao a kamoli uključio zaštitu.Prema tome ja o aparatu ne sudim samo po onome što piše nego kako se pokazao u praksi.To je za mene amin.
Neću dalje pisati jer sam i sebi postao dosadan.
Nemoj na meneMoj aparat je 135A i zica je 0.8. Ko mi jos jednom napise da to moze raditi samo limariju, mogao bi se naljutiti na njega. Jasno mi je da to nije ni blizu pravog aparata za zavarivanje i za moje potrebe je na samom rubu ali ima uz sebe jaceg brata pa se za deblje i jace stvari ipak hvatam invertera.
mislim da si se malo,to jes mnogo z......,neboj se,proveravao sam jas to vec par godina.proizvodi se u ceskoj u gradu NOVA VES,a uostalom,odakle tebi da je buddy esabov?ako ne verujes,nazovi galeb group.oni su ovlascweni zastupnici za esab,pa ih pitaj za buddy ,ja sam ih zvao i rekli su mi da taj aparat nema blage veze sa esabom,cak su mi poslali neke prospekte od aparata,al meni je to bilo preskupo da vucem po prasini i svakakvim terenima...@jbrtka
taj Alfa/in Pegas 200 tesko da je Češki. To je kineski WTL TM 2000. Isti takav aparat prodaje i ESAB kao model Buddy arc 200.
Ali bez obzira na sve ne mora da znači da je loš.
druze,za tvoju informaciju,takve aparate sam imao jos davne 1999 godine,varmig 1600,dok je jos bio slovenac platio sam ga oko 750 dm sa bocom i najsrecniji bio kad sam nasao nekog da ga prodam posle sam imao einhel sga 175,taj je bio mnogo bolji od varmiga ali i taj se pregrejao posle par minuta nekog oybiljnijeg varenja recimo rezervoara za traktor...mozda ti zvuci neverovatno,ali kupio sam migatronic 250 a i taj vec 2 godine vari oko 30 metara vara sa pauyom od najvise pola minuta,nikada se nije pregrejao.to sve radimo kada varimo limove na kucista,jednom je drugar hteo da testira njegov varstroj 1600 i kad smo probali,posle 2 kom aparat se pregrejao,i kad se ohladio,ponovo posle mozda 1 minuta ponovo je upalio lampicu,druze nadju se i tamo neki aparati da su dobri al jako malo,kao prvo,zica 0,8 nema snage da stopi materijale,kao drugo,ti aparati imaju u vecini slucajeva 4 podeoka za jacinu struje,sto je jako malo ,isto kao da traktor ima samo 4 brzine...sa takvim aparatom nemozes da izvuces var duzi od 30/40 cm a da se ne pregreje,i recimo,kod varmiga1600 najveci od svih propusta je sto mu je kotur sa zicom postavljen lazeci pa cesto hoce zica da se umota.
Druže bukvalno sve što si napiso nije tačno,nemoj misliti da ti nešto zameram ali stvarno nisi u pravu ni za jednu stvar,prvo da napišem da je moj aparat gude 230V/400V (radi se o amaterskom aparatu) ,jačine 170A. Na njemu je isključivo bila žica od 0.8 mm,a napisao sam gore u postu koji sam najdeblji materijal vario,ako neko misli da ne govorim istinu, neka slobodno dođe ponoviću radnju pred njim.Kao drugo moj ima 6 podeoka podešavanja,a mogu ti nabrojati još dosta njih koji imaju 6 podeoka au istom su cenovnom rangu.I ovo poslednje sam pobio više puta,naime kad sam ojačavao neku šasiju,koja je inače bila napravljena od UNP profila debljine 6mm,ja sam taj profil zatvarao sa flahom debljine 10mm,ukupna dužina vara je bila 2,5 metara + 2,5 metara to je gornji i donji var x 2 (druga strana šasije),vario sam na najačem podešavanju, 1 minut bez prestanka,zatim pauza od pola minute pa opet tako ,tolike pauze sam pravio jer se od vrućine nije moglo raditi što od vara što od spoljne temperature od 40+, svo to ojačanje sam izvario za nekih 10 minuta,da se aparat nije ni zgrejao a kamoli uključio zaštitu.Prema tome ja o aparatu ne sudim samo po onome što piše nego kako se pokazao u praksi.To je za mene amin.