Alati i radionice

Jel neko ima ovakve,i slicne,startere/punjace ?.Zanima me koliko starter da bi bio koristan treba imati snage ampera pri startovanju za traktore,kamione itd,treba mi i za 12 i 24v.
Jel ovo npr za 60-ak hiljada vredi uzimati ili ipak treba izdvojiti vise para,struja startovanja 12v360-24v570 ampera,jel to malo za dizel motor od npr80-200ks da startuje zimi ?.

https://www.shopperalati.rs/telwin-sprinter-6000-start-punjac-i-starter-akumulatora

Ја видео клип тог "дампера" пре неки дан.

За те паре, боље неког АПН-ца да им Кинези направе, па да овде нешто и продају.
Ma meni je baš kul. Dodje mi da ga kupim kad stigne ne što mi treba nego ovako da se igram. :)
Ovo mog dampera. Sve ukupno manje od 500€..
d8f77af2c60110d9f185f9d2d447165e.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Kako kipuješ?

Ma meni je baš kul. Dodje mi da ga kupim kad stigne ne što mi treba nego ovako da se igram. :)

Kako kipuješ?
Kipuje prema napred, ima ove osovinice na prednjoj strani sanduka.
Nisko je lako se tovari i stovara.
Ovih dana će klinci sa njim da rasplaniravaju neku zemlju i da prevoze neko đubre za voćnjak.
Ručke mogu da se okrenu i na drugu stranu za još kompaktniju varijantu prevoza..

0c77bc6e4f126a8c3a19319d7bc0be11.jpg

Deluju manje više isto. Nalepio švaba nalepnicu svaka mu čast. :)

S obzirom na veličinu korita ne znam kakva korist od motora. Može da koristi jedino nekome u poznim godinam ili ako imaš potrebe uz brdo stalno nešto da guraš.

Aj mo sad na fudbal. Pa kad izgubimo da pljujemo sudije, Piksia i to što toplota više odgovara Kamerunu

Мотокултиватор ће потрошити мање горива него аутомобил за исти пређени пут. Разлика је време путовања. А још ако се не враћа празан...

U Americi ako si dovoljno debeo bićeš tretiran kao hendikepirana osoba i dobićeš po neku pogodnost. Kod nas ne daju ovako nešto ni kad nekom odseku obe noge.

Bolestna drzava,i ko nema omogucen prilaz za te debele odma dobije tuzbu,i to je sve normalno kod njih,tamo se tuze porodice medjusobno non stop,jeb... ti takvu drzavu.Valjda na prvom mestu treba da promenu njixovu naviku brze hrane,jeb.. mc donalds i ostali otpad nego sto maltene promovisu da budes debeo,tj iznad odredjene kilaze i onda imas gomilu privilegija haha ....pogledajte na netu sta se u toj amurici smatra dijeta,tj kad odes kod tih njixovih nutricionista sta ti preporuce od hrane,ono je da covek ne poveruje,gomila ugljenih hidrata i to je kao normalno.....

Ja kad sam radio kod jednog stolara kupovao je smirglu u rolni onu sa platnom ili kako se vec zove i sami smo lepili traku na meru

Što pitaš koji lepak? Svaki super lepak normalnog kvaliteta koji ne otvrdne po korišćenju če odrditi posao ako se alumnum oksid (iil šta je već) očisti dobro sa trake. Npr. plavi Locktite.
Doduše pričam napamet. Moje iskvustvo sa trčnom brusilicom je zakočilo nakon toretskog dela i planiranja. Ostaje mi samo ovaj lakši deo izrade i puštanja u rad, :)

Mozda nije adekvatan alat za ovu temu ali ajd' da pitam. Da li neko koristi one hobi detektore metala sto se prodaju na kp za 10tak hiljada din?

Nazad
Vrh