Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.

~Kiki~ je napisao(la):Pa bi me interesovala i agrotehnika , koliko je slična pripremi za kukuruz.
Kao i herbicide , prehrana , skidanje ...![]()
cicimoric je napisao(la):Obavezno zimsko oranje, priprema ista kao i za kukuruz dva prohoda sa setvospremacem. Zemlja treba da bude sto ravnija iz razloga sto se kosi nisko, pa da kombajn ne bi ostavljao.
setva: oko 50 kg semena / KJ. Moze se sejati na 70 cm kao kukuruz ( laksa medjuredna obrada, ali se brze osusi zemlja ) ili na 50 cm ( 45 -55 cm sve zavisi koji se traktor koristi ) gde se teze ulazi medju redove ali brzo zatvori redove pa zemlja dugo zadrzava vlagu
Moja kombinacija herbicida: Pulsar 0.7 lit/KJ ( kada je soja u fazi 1-3 trolista ), posle 10 dana bilo koji herbicid za sirak. Pozeljno je spartanje. I to je to. Soja voli da bude maksimalno cista, da ima dovoljno padavina i da je zemlja odgovarajuca. Kombajniranje: obrtaji bubnja minimalni ( da ne razbija seme ) a sito i vetar podesis tako da bude dovoljno cista ali da ne izduva seme pozadi...........srecno sa sojom

,na sta mislis idealan sklop
al ne ide bas zbog toga sto ti je objasnio cicimoric jer ja soju kultiviram jednom obavezno a dva put ako stignem .
kloki je napisao(la):kako resavate ambroziju u soji meni soja solidno radja ali ambrozija koja krene kasnije mi pravi sou