Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
~Kiki~ je napisao(la):Pa bi me interesovala i agrotehnika , koliko je slična pripremi za kukuruz.
Kao i herbicide , prehrana , skidanje ...
cicimoric je napisao(la):Obavezno zimsko oranje, priprema ista kao i za kukuruz dva prohoda sa setvospremacem. Zemlja treba da bude sto ravnija iz razloga sto se kosi nisko, pa da kombajn ne bi ostavljao.
setva: oko 50 kg semena / KJ. Moze se sejati na 70 cm kao kukuruz ( laksa medjuredna obrada, ali se brze osusi zemlja ) ili na 50 cm ( 45 -55 cm sve zavisi koji se traktor koristi ) gde se teze ulazi medju redove ali brzo zatvori redove pa zemlja dugo zadrzava vlagu
Moja kombinacija herbicida: Pulsar 0.7 lit/KJ ( kada je soja u fazi 1-3 trolista ), posle 10 dana bilo koji herbicid za sirak. Pozeljno je spartanje. I to je to. Soja voli da bude maksimalno cista, da ima dovoljno padavina i da je zemlja odgovarajuca. Kombajniranje: obrtaji bubnja minimalni ( da ne razbija seme ) a sito i vetar podesis tako da bude dovoljno cista ali da ne izduva seme pozadi...........srecno sa sojom
kloki je napisao(la):kako resavate ambroziju u soji meni soja solidno radja ali ambrozija koja krene kasnije mi pravi sou