B
brundalo
Guest
Ma vidi ko govori pusti starce. A javija se pravi a? A on did isto ko i ja he he

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
imam oko 80. sta je za klanje a sta nije odlucujes prema rasporedu sara, tj. to je jedna od karakteristika svrljiske ovce. takodje je bitna genetika, tj otac i majka jagnjeta. Jos je bitna i duzina repa, i naravno fizicka krupnoca jagnjeta. Ovce doje jaganjce, a posle prodaje nastavlja se muza. el. pastir nije u upotrebiTar je napisao(la):@ Dare,
ma pusti starce i kukanje. Reci ti nama koliko ovaca imas. Koliko ovnova. Kako odlucujes sta je od podmladka za klanje a sta za remont. Da li muzes mleko ili ides samo na jaganjce. Za vunu znamo da ne ide za sada. to su neka od pitanja. Ko tera ovce na pasu. Da li koristis el. pastira i sl.
Tar je napisao(la):Ako sam ja dobro shvatio Dareta on je jedan od malobrojnih koji gaji Svrljisku ovcu. Ali rasa jos uvek nije potpuno cista pa on pre svega insistira na eksterijeru a kolje netipicna grla.
I ja samo konstatujem da on jos uvek mora to da radi dok npr na Zelandu mogu da insistiraju na drugim, ekonomskim(proizvodnim) osobinama jer kada tamo neko krene u posao i kupi stado ono je besprekorno po rasnom sastavu.