Парадајз

tvrdoglavi

Član
Učlanjen(a)
23 Dec 2014
Poruka
207
Lokacija
sjeverozapadna hrvatska, čakovec
Šta se CU tiče,kod njega je največji problem što je on jedino sredstvo koje se koristi u ekološkoj pa taj lobi neće dozvoliti njegovo smanjenje jer sa čime bi inače prskali.Danas imate organski bakar koji ne šteti ali nema takvo djelovanje kao ovaj anorganski(kemijski).Nađe se po poljoapotekama preparati koji sadrže više mikroelemenata zajedno.Folijarno se radi rano ujutro ili kasno popodne
 

skal

Član
Učlanjen(a)
8 Avg 2010
Poruka
994
Lokacija
Padina
Da osvežimo malo temu..ovako izgleda trenutno..polako počinje da zri malo kasni zbog grada koji gaje tuko pre 1mesec...kakvo je stanje kod ostalih?


Poslano sa mog Moto G (5) koristeći Tapatalk
 

Ajirram

Novajlija
Učlanjen(a)
10 Dec 2019
Poruka
27
Lokacija
Šabac
Koji biste paradajz preporučili za proizvodnju na otvorenom sem Vedete. Ja sam gajila Vedetu, otporna je ima solidan prinos, ali smrdi! I rod je malo sitniji. Od skoro smo prešli na Astraion izvanredan paradajz ali mu je mana zelena kragna, ma koliko dodavali kalijum ipak je i dalje ima. I pri tom mislim na hibride koji idu na tačke(ili pritke ili kako već ko kaže), ne na ove ležeće...
Takođe me interesuje je l' imao ko iskustva sa Matissimom u plastenicima? Kod mene su oni od 5m širine i poslednjih 5 godina gajimo Matias daje dobar prinos do trećeg roda, posle smeće, jer nastupaju velike vrućine, ne pomaže ni mreža za senčenje..
 

pufta

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2015
Poruka
556
Lokacija
sabac
Matisimo sam radio a i kupio seme za narednu sezonu. Mnogo je bolji od Matijasa, dobar prinos, lep izgled, ima cvrstinu i odlicna krupnoca, taman bude cetvorka u holandezi i sav je slicne krupnoce. Ja ga gajim u plastenicima sirine 8 i 10m. Iz kog si mesta.
 

Ajirram

Novajlija
Učlanjen(a)
10 Dec 2019
Poruka
27
Lokacija
Šabac
Iz Dragojevca. Ti?
Dobro, ne mogu da te pitam da li smeće kasnije, jer je kod tebe mnogo bolje provetravanje, nego u manjim plastenicima. Do kog roda ideš i kad počinješ sa setvom?
 

pufta

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2015
Poruka
556
Lokacija
sabac
Ja iz Zabara. Pustili smo ga na 7 spratova a na jednu granu, nije bilo smetanja niti mu smetalo jako sunce, do vrhova je imao lep izgled i nije bilo skuvanih. Do sada sam sejao oko 25 januara, ove godine necu do 10 februara jer cu rasadjivati direktno iz kontejnera, znaci vise ga nepikiram.
 

Ajirram

Novajlija
Učlanjen(a)
10 Dec 2019
Poruka
27
Lokacija
Šabac
Mi ga sadimo iz kontejnera već dugo...sejemo tako polovinom februara. a ja sam nešto razmišljala da ga sejem u sitnije u januaru i kad malo ojača da ga prebacim u čaše. Jeste posao i treba prostora više, ali za toliko dana dobijaš raniji cvet... da bih posle njega mogla da stavim opet ili krastavce ili paradajz. Mada ova jesen se neće skoro ponoviti,sto se tiče jesenjeg paradajza...
Nisu baš nešto povrtari aktivni na sajtu... U svakom slučaju srećno kolega iz Žabara! I hvala na savetu, možda rešim da pređem i ja na matisimo, korvinus i kvalitet mi se npr nisu svideli, kao ni partova imala je lep oblik ali je dobila bronzavost, a panekra je bila odlična samo je dosta kasnije stigla iako smo je sejali kad i matijas.
 

pufta

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2015
Poruka
556
Lokacija
sabac
Ove godine sam prvi put radio iz kontejnera silom prilika. 25 januara posejem i kada je dosao za pikiranje u toku noci iskoci sklopka, ostane bez grejanja i staces sej drugi, ostalo mi mozda petina rasade. Posejem 23 februara u kontejnere. Na kraju sam ga svog zajedno rasadjivao i jedva da je bilo razlike u pocetku branja iako je bas kasno posejan. Prilikom pikiranja on mora da odboluje sto nije slucaj sa kontejnerskim tako da nebude neka znacajna razlika. Nazalost to sam naucio na bas skup nacin. Takodje zelim vam srecu.
 
Vrh