stefan@ .. kakva cena takva i muzika i jesi već nekad sadio domaća semena garant nije čisto jer u tih 150semenki ima 2-3 vrste jasam pre 5-6 god probo al batalio za lične potrebe mozda i ok ak za neki ozbiljniji poso samo sigurnije seme,a svi znamo kolko ono košta i ko ga prodaje
Da sadio sam domaca semena(Kurtovska kapija
paprika odlicna), ovo seme koje sam kupio(smederevska palanka Marko F1 je hibridni paradajza) za mene(nije za prodaju) 300 semena, i za moje komsije(I miris i ukus
, nije nam bitno da li je svaki isti ili ima koju pukotinu).
DA za ozbiljnu proizvodnju samo strana semena( po mogucstvu bez Gmo gena).
@stefanv
Gledao sam film o kojem pričaš, kao i mnoštvo drugih filmova. Čitao dostupnu literaturu. Pored svega toga pod punim imenom i prezimenom objavljivao tekstove na drugim forumima protiv GMO. Potpisnik peticija protiv GMO useva. Držim časove na tu temu, upoznajem učenike sa ulogom firme Monsanto tokom xx-og veka (DDT-i prašak, oranž b u Vijetnamu, GMO...). Upućen sam u ovu tematiku.
Inače imaš i domaći hibrid otporan na Crnu pegavost i dr.
Na hrvatskom poljoforumu - tamo su pred ulazak u EU vodili polemiku na istu temu: koji hibrid jeste ili nije GMO- preporučuju, između ostalih, Hektor koji po njima nije GMO.
Obzirom na to da smo na istom putu ka EU sve živo će nam podvaljivati- što je za svaku osudu.
Inače ranim i semena firme Clause- hibrid Lorely, kako sa njima stoji stvar?
Pa ljudi nisu upuceni pa kupuju sve i svasta(kad bi znali sta prodaju i sta njihova deca konzumiraju!::spreman na sve
, Samo nastavi da edukujes(svaka cast), ja pricam to blizim ljudima zato sto ako mnogo pricas
rica
o tome pomislice da si lud(kao sta ovaj lupa svi to sade i jedu pa cu i ja
).
Vidim da francuzi ne proizvode GMO cak su i zabranili(osudjeni od strane Amerikanaca!), Clause je bila Francuska semenska kuca sada je kupljena od amerikanaca Harris Moran Seed(GMO) novo ime kompanije je HM.Clause.
Sa njihovog sajta(HM.CLAUSE, INC. makes NO warranty this Seed is free of seed-borne diseases or free of genetically modified organisms. As permitted by law, Seed is sold “As Is”.), ne garantuju da seme nije zarazeno i da ne sadrzi Gmo! (Na njhovom sajtu nema deklaracije o Gmo pa zakljuci sam
(gmo repa napada ahaaha).