Žetveni ostaci-biomasa kao energent za grejanje domaćinstva

Izgleda da je john zaboravio da skicira kotao i postavi ovde iako ima zainteresovanih za njegov izum... ako su patentna prava :):novac::) u pitanju onda ok:osmeh:

Nisam zaboravio nego sam radio ovih dana pa nisam ni bio na forumu do sinoć a počeo sam da crtam al nisam baš vešt sa radom na kompjuteru pa ide polako inače biće sve objašnjeno samo još koji dan dok sve nacrtam.

Jel pravi jos neka firma kod nas te akumulacione rezervare sem ovih iz centrometala? ne mogu da nadjem ni jednog drugog proizvodjaca..

ne mogu da udjem u kontakt da pitam za cene , nece da mi otvori stranu.. jel imas slucajno broj ili mail?

2000 jel dosta?:) a nek mi neko kaze jel moze da se namesti kad je malo toplije da ne ide voda u rezervoar nego kao sad iz peci durekt u radijatore?

Kad je malo toplije vreme meni jedna bala ugreje na 60c vodu a predpostavljam da kad stavim akumulator od 2000 litara da 1 bala nece nista uraditi zato me interesuje da li moze "da se izbaci rezervoar iz sistema" neke zavrtnje majstor da postavi da spreci da voda ide u rezervoar?

Kad navikneš na luksus koji ti nudi akumulator ti takva pitanja nikako ne dolaze u misao.

Ne radi se tu da ti ubaciš balu i posle dva, tri sata ponovo, nego natrpaš što se može, kasnije još doložiš i imaš u prelaznom periodu tople vode možda za dva dana grijanja.

OK da, ali poslednje dve godine u oktobru nisam skoro uopste lozio sem uvece kad ubacim 1-2 bale.. zato me interesuje ali ovo sto ti kazes stoji..

Baš zato,temperatura u kući zadata digitalnim sobnim termostatom,a on pali gasi pumpu za cirkulaciju na vodu rezervoar-grejna tela,a tvoje je da obezbediš u rezervoaru vodu <40>90 stepeni,i da naraniš svinje

Bolje radi, ako je podešeno sa regulacijom u vezi vanjske temperature i voda kruži sve vreme, samo joj automatika podešava traženu temperaturu po programu.

Po prostorijama se reguliše sa termostatskim ventilima.

Nazad
Vrh