Žetva 2010

evo i koje slikice od subote

SDC12731.jpg

SDC12723.jpg

SDC12726.jpg

srpanjku smo završili prinos je sirotinjski ni 5t/ha , vlaga 11-12% , primjese 7-9% hl 77,5-79,5

evo i video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IsLqyNAnuzU[/youtube]

Brzo vi to nesto terate razgrnide tu slamu pa pogledaj u zemlju.

sad sam se čuo s drugarom.solidno radi zemlju. ovršio je parcelu s hektolitrom 66.
katastrofa!
kod mene u ataru se ovršilo što je moglo.
sad kombajni lutaju po polju k'o gluve kučke i čeprkaju.po njive tu - četvrt njive tamo.
blato na sve strane.
pre par dana zaglavili se klasovi.
došli džon dirovi da ih vade.
a onda naftaški guseničari vadili i dirove i klasove.

U Laćarku su prinosi od 2-2,6t-kj.
Hektolitar 68-73
Katastrofa,ovakav rod ni stariji ljudi ne pamte.

galki je napisao(la):
Brzo vi to nesto terate razgrnide tu slamu pa pogledaj u zemlju.

neamš brige nema ni zrna dolje , proguta on sve to i izvrši, na njemu je bio heder od 4,8m i ako nema trave možeš ga tjerati 7km/h , a sa ovim 3,6m ide do 9 km/h jer je to jači tip sa 170ks i turbo separatorom tako da samo guta

Kosio danas psenicu,sorta NS 40 s povrsina 1 lanac vlaga 13,2 hektolitar 75 prinos 3,8 tona

danas sam ovrsio njivu sa psenicom.preduslov suncokret,baceno na oranje 100 kg map-a,posejano seme sa tavana i prinos je 2400 kg/kj,vlaga 16%,hektolitar=75.68

Ja sam primetio i kod pšenice i kod soje , ako je čisto odbijaju 5 % a ako je prljavo onda 6 %........ I ja sam na tome da treba da se kosi malo prljavo jer i ovako i onako odbiju :zli:

Danas smo pokosili najgoru parcelu ali bez vode.Površina jače od 2 kj prinos 5200 kg vlaga 15 hl 73 .Ovaj dan će se pamtiti pošto smo kosili u dukserice.

šandor je napisao(la):
Ja sam primetio i kod pšenice i kod soje , ako je čisto odbijaju 5 % a ako je prljavo onda 6 %........ I ja sam na tome da treba da se kosi malo prljavo jer i ovako i onako odbiju :zli:

Moram reći da se na mlinu u Srbobranu izuzetno korektno i pošteno mere primese i ostali parametri koji se mere pri prijemu pšenice a od pre dve-tri godine i soju primaju tamo. A koliko će to biti zavisi od onoga što stigne u prikolici.

Sećam se godina kad se to radilo odokativno pa je bilo svega. Jedne godine su mi u soji na jednom otkupnom mestu našli 9% primesa i ja sam se jednostavno okrenuo, otišao na drugo otkupno mesto i tamo prošao sa 3% a i vlaga je bila za 1.5% manja.

Nazad
Vrh