Naravno da moze I deljenjem same biljke da se razmnozi. Upravo oni delovi biljke gde ti se pojavili korencici mogu da postanu nova biljka. Mozes da ih odvojis odmah, mozes kasnije, tzv deljenjem busena. Licno sam to probao I nastane nova biljka. Jedan red od 80 biljaka sam tako formirao u jesen pre tri godine, od 20 biljaka koje sam posadio na prolece, one su se preko leta razvile I od njih napravio 80 kom. Kod mene je slama I biljka se na ovaj nacin siri. Takodje postoje sumske kultivisane jagode koje se razmnozavaju pustanjem izdanaka kao I pitoma jagoda, imam par komada, zalutale medju sadnicama koje sam kupio od florive. Na sajtu Thompson I Morgan se moze naruciti seme raznih sorti sumskih jagoda, Regina, Alexandria... u opisu za svaku ima I kako se razmnozavaju, pa tako moze da se naruci I sorta koja se razmnozavaju stolonima, sada se ne secam kako se zove. Ja ipak kupujem sadnice, vec formirane, sa busenom, sa odgovarajucim supstratom, negovane, prihranjene, zasticene... sve ima svoju cenu, pa I ta ulaganja I sam rad da se dodje do takve sadnice koja ce za par meseci da vam donese rod.