Šta ste radili danas ? 2 (drugi deo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavrsio slamu! :bravo: :bravo: :D

jkiw5k.jpg

xbbtkx.jpg

2laxbo5.jpg

danas bio da kombajniram 3,5kj grahorice i dobro se nagutao prasine ali jedva smo je nakako skinuli sa njive ali kombajn se na poslednjem jutru pokvario kad je ovrsio i nije mogo da iskipa jer mu je remen sto pokrece elevator za istovar proklizavao ali onda je kombajner nakako uspeo da ga zategne i istovario je nekako tu grahoricu i zemlju u njoj i prinos nije bas neki oko 800 900kg po jutru ali je rizik kombajnirati i njiva se lako zakorovi tako da necemo ni to vise sejati... :cao:

danas od 6 ujutru do 10 sati smo selektirali 3tone grahorice i nagutali se dobro prasine i uprljali se kao nikada od te prasine al smo je sredili ii sada je napokon i to gotovo,grahorica je selektirana i podzakirana u dzakove i sada spremna za preradu i prodaju :ppozdrav: i danas uvece jos treba da tanjiram 3,5kj tamo gde je bila grahorica i sutra to da orem :ppozdrav:

danas sam u 5 ujutru isao da orem jedno jutro,pa zatim selektirao kukuruz,posle bio u novom sadu u merkuru da kupim novu iskrinu busilicu i boshovu malu brusilicu i potreban alat,i sad malo odmaram i idem da malo odmorim i da legnem jer od 6 sati idem opet da orem jos 2,5kj i to njive koje sam juce tanjirao i tako se lepo oru kao da orem smznuto zemljiste a u stvari su njive tako zbijene i suve da se oce plug polomiti :udri: :udri: :udri: :zli: :haha:

Jutros od 5 isao da pokazem njive za uzorkovanje,od 10 do 18 radili arpadzik od 18 do 20 prskao lucerku gromoksonom .

Semenjacu spremam za kosenje.Jedna parcela od 5 kj jako malo prorasla i lepo izgleda mislim u subotu popodne da je skinem. Ostale su vise prorasle i sutra treba neke da prskam a 5 kj sam rekao suraku da pokosi posto nose malo semena a jako je probila nova.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh