Šta sejati sledeće godine od povrća

Odg: sta sejati sledece godine od povrca

Jhona Deru
koliko sam mogao da primetim bavis se sa rasadom,ne znam da li si zapamtio ali od nekih proslih poruka sam napomenuo da zelim da malo krenem sa povrcem tako da mozemo da saradjujemo ako budes bio dobar ::novac:: blizu si mi tako da nije problem i kvalitet je u pitanju.Imam coveka kod Srkija tako da mi je dao neke preporuke a cujem da je i Srki jako dobar covek treba sa dobrim ljudima saradjivati.Ne znam sta si narucio od sorti ako nije pr..........!

Srdjan je ok skroz i što se tiče pomoći i saveta i svega nemam zamerki nikakvih na njegov rad , čak čovek i dolazi da vidi ako je nešto jako kritično , mada imam njihove knjige o uzgoju i bolestima rasada sa slikama u boji tako da većinu toga prepoznaš pa imaš onda čime se odredjena bolest "leči" .

Ja rasad pravim al samo za sebe , neprodajem nego za sopstvenu proizvodnju samo .
A naručio sam nemo netu i šeri paradajz , i tornado salatar , od njega , a slonovo uvo sam uzeo u apoteci tu kod nas i u ponedeljak idem još po ljute paprike homeru , pošto nema više fortese .

Od srdjana sam imao sve paprike koje imaju i kt1 i mango i ringo al mi se najviše isplati slonovo uvo , ove paprike su ok ringo i mango , mada mango više nema on je bio ko pola flaše od koka kole neverovatno pola kile mesa udje u jednu papriku , a ringo je roga extra rodi ko luda , jedino taj kt1 mi nije baš nešto neznam
Salatar je isto extra ovaj tornado rodi ko lud .
A od paradajza sam imao nemo netu , kvin i šeri i sad radim samo nemonetu i šeri , kvin je lep ogroman pola kile može imati jedan al sam odustao od njega pošto je nizak , a ova dva idu i do 15 cvetnih grana ::svaka cast::
Za kvin kažu da ruši plastenike ako ga kačiš na konstrukciju , mada je meni i nemo neta savila sa čela plastenik unutra malo ::svaka cast::

Otprilike da imamo iste prospekte,vidim da imas iskustva sa nekim njegovim sortama hvala ti na preporuci vec sam ih nasao,u pravu si da se u prospektima vidi sve cisto,cuo sam da mu nije problem da svrati,pogotovo sto ima ogledno polje u Jakovu tako da mislim da mi moze dosta pomoci kao pocetniku.

paradajz je dobar ovaj njihov zbog tog LSL što može dugo da stoji i ostane čvrst lep a nemo neta je za pijacu idealna ukus boja izgled , a svaki paradajz je ko jedan i nema "zelenu kragnu"

posadi nemo tami za prvu prvu vegetaciju a nemo netu za jesenju.
nemo netu uberes zelenu i ostavis da dozori u podrumu.

ja sam nemo netu i qvin sejo pre deset godina i mogu reci da su to sve kasni paradajizi.Nase trziste trazi rane paradajize (zbo cene).Ja ove godine sejem minaret(S&G),mazestik(nikerson zwajn)i za ovaj treci se razmisljam ali naj verovatnije allijance(clausse).A od paprike babura bobita(nikerson zwajn),a za tursijaru jos se razmisljam,sejo sam ringo ali dosta plodova posle 2-3 branja ima krivih a to mi je odmah skart toliko od mene :D

stigla semena
2lbomjl.jpg

Jedno pitanje dali radite naklijavanje semena ? i ako radite kako? čitao sam o tome da se semenke potope u mlaku vodu na 24h , dali neko ima neka iskustva sa tim?
Post je spojen: [time]1263193749[/time]

Obavlja se tako što se vrećica sa semenom kvasi umakanjem u hladnu vodu svakih pet sati tokom 1-2 dana, ocedi i ostavi na temperaturi od 18 - 20 0 C, s tim što se voda posle svakog namakanja menja. Usled ovoga kvašenja i držanja u toploj prostoriji seme nabubri. Pre setve treba malo da se prosuši kako bi se nicanje olakšalo i normalno nastavilo.
Post je spojen: [time]1263193803[/time]
Seme se najbolje naklijava u neorganskim supstratima, kao što su perlit ili vermikulit. Grublji perlit koristi se kao supstrat za naklijavanje, a fina frakcija za prekrivanje semena. Vermikulit, perlit i pesak mogu da se koriste kao sloj za pokrivku nakon setve da bi držala vlagu oko semena i osigurala dopremanje kiseonika.
Post je spojen: [time]1263194425[/time]

ma ja sam svasta radio ali sad sejem u dezifikovan supstrat i uopste nenaklijavam seme.Inace pre sam radio u inkubatoru za lezenje pilica, jer samo tamo je temperatura konstna i vlaznost vazduha kontrolisana a sve to mogu da kontrolicem digitalnim termostatom

sejem nautilus ,frimon,casper i sejem ih iskljucivo za jesen pocinjem pocetkom maja da sejem a rasadjujem oko polovine juna.Prvo mi stize frimon pa nautilus a tek onda casper to je jako bitno da nestigne sav odjednom jer ja snabdevam vise musterija.slobodno pitaj ako te zanima jos nesto :cao:

pa veruj mi da za ovih 7 godina probao sam mnogo vrsta ali Santa Mariju ni jedna nije prevazisla,krupne bele glavice 2.5-4 kg(ja sam imao i neke glavice od 6.5kg)jako dobro pokriva glavice cak i kada su 30 stepeni,jako je buljna odlicna za jesensku proizvodnju(kada se stavlja u tursiju)
Post je spojen: [time]1268596018[/time]

Nazad
Vrh