Šljiva

Cena pada 28 za secenje 40 gajba
Na žalost ja rekoh koja je cena dogovorena kod velikih, sad dok se usaglase svi samo...

Vasovac, delimično se slažem, ali znaš i sam, kupiš mehanizaciju i opremu, pre svega sebi da olakšaš a koja je sposobna da odradi npr. 10ha a ti da radiš 2ha.
Po meni je problem za cenu je pre svega nezasitost velikih izvoznika, i sama količina roda. Pre svega mislim kod voćara koji ne žive isključivo od voćarstva i koji ne ulažu toliko u proizvodnju, organizuju berbu sa prijateljima uz jagnje itd... Da se razumemo nemam ništa protiv takvih kolega, ali njima je cena u drugom planu....

Топтејст... Не види се баш најбоље...Биће зрела за пар дана... Понеки плод је помало мекан... Ако је не отресе данашња олуја...

И мислим да ће и чачанска лепотица ускоро... Мада код мене касни вегетација две недеље могуће је да је ова топлота "потерала" ... видећемо...

Топтејст... Не види се баш најбоље...Биће зрела за пар дана... Понеки плод је помало мекан... Ако је не отресе данашња олуја...

И мислим да ће и чачанска лепотица ускоро... Мада код мене касни вегетација две недеље могуће је да је ова топлота "потерала" ... видећемо...
Jel ćeš da imaš da prodaš za rakiju?

Извини, немам ја количину... ја сам хобиста, имам укупно 5-6 шљиве у роду и пар које ће ове године да дају први род. И још неколико посађених...

Али сам се зато намерачио да можда напуним једно буре шљивиног кљука за ракију...
Страшно ме брине ово надолазеће невреме...

Извини, немам ја количину... ја сам хобиста, имам укупно 5-6 шљиве у роду и пар које ће ове године да дају први род. И још неколико посађених...

Али сам се зато намерачио да можда напуним једно буре шљивиног кљука за ракију...
Страшно ме брине ово надолазеће невреме...
Biće mestimično kao što kažu na televizor pa gde udari jbg.

Jel znaš nekog da radi šljivu za prodaju?

Послао сам ти линк ка фејсбук групи кванташке пијаце у Удовицама... Можда тамо нађеш своју срећу....

Ја сам ту садницу купио од @ubovicratko само не могу да се сетим када.
Сам орезујем како мислим да треба...

Али је шљива која има много добар плод, до сада није много "дивљала" јер и та земља није најбоља, стално рађа кад је промаши мраз.... Добра шљива.

Nazad
Vrh