TREBAVA
Član
Trebava sta podrazumevas pod dobrom negom stabla.
Pa da se odrzava u dobroj kondiciji tj redovno djubrenje i zastita od stetocina i patogena.
Jer ako je napadne nesto i iscrpi stablo onda sarka uzima danak, u protivnom nece je ni osjetiti osim simptoma koje izbaci na list, ali to nista ne smeta. pozzz...
- - - - - - - - - -
@TREBAVA
Čačanska Rodna kod mene nije promasila ni jednu godinu a da ne rodi dobro. Sto se tice rezidbe nema ko je nije rezao, dok ja nisam poceo sam da rezem. Najbolje je kad manje rodi, bude krupnija, Fazon je samo da ne prerodi, tad bude sitna (ostrija rezidba resava sve) Moze gusce da se sadi, ostro reze i svake godine ce biti dobra...
Ne gajim je u komercijalne svrhe i najmanje paznje obracam na nju, a ne da radja nego ubija kako radja! Za rakiju zakon!
@iroman
Ako gledamo izvoz (konzum) tu tek Stenleju nema premca (ide za sve) i potraznja je velika, nema hladnjace koja ga ne otkupljuje. Sto nije slucaj sa ostalim sortama...
Slazem se u potpunosti sa tvojom konstatacijom, i ja imam isto iskustvo sa njom. Najbitnije da ne prerodi i obavezna mjera ostra rezidba i podmladjivanje stabla, ja je imam u gustoj sadnji i za sad zadovoljan. Zastitu radim samo jesen - bakar, proljece - bakar ulje, i u precvjetavanju i to je sto se tice hemije. Posle samo idem prihrane preko lista i zemlje. Pozzz...