Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Krecenje nije potrebno Zasto su onda nasi stari krecili vocnjake i odrzali vocnjake po 30-40-50 godina starosti bez problema?
Danas isao do svog malog vocnjaka da pokupim seno koje sam kosio i imam sta da vidim: jedna sljiva ima dva lepa, bela cveta, kao da je prolece....promena klime?
Imam jedno pitanje, ne odnosi se samo na sljivu ali ja cu to uraditi u sljiviku pa nije pogresno postaviti pitanje ovde:
u prethodnih mesec dana imao sam puno obaveza i zapostavio sam medjurednu obradu tako da je vocnjak jako zatravio, planirao sam na jesen da poorem svakako pa mi se nametnulo pitanje da li bi to moglo da se odradi sada? U principu ustedecu i na novcu i na trudu jer necu placati tanjiracu ili frezu sada pa za mesec dana oranje(nemam mehanizaciju, sve placam) , sta mislite o tome?
Krecenjem obnavlja se kora, i sprecavaju letorasti u tom delu da rastu sto olaksava posao prilikom rezidbe, ali Kolega Ironman je lepo pitanje postavio zasto se ne krecu veci zasadi???
Uh, uđoste već u nauku.dok se ispod stare kore ne stovri nova, koja ce pre ili kasnije da sama izgura stariju koru.
Uh, uđoste već u nauku.
Ne gura nova kora staru koru, nema nove istare, ima epidermisa, živog tkiva, plute, mrtvog tkiva i mrtve kore takođe mrtvo gtkiva.
Epidermis raste, ćelije su žive i dele se. Pošto je to nežno tkivo biljka, da bi ga zaštitila okonjega formira plutu. ,Pluta je nepropusna kako u smeru od spolja (zaštita od spoljnih faktora) ali tako i u smeru iz unutra pa se tako kroz plutu ne mogu dopremiti hraniva i sve što se nalazi ka preiferiji uginajva i to čini mrtvu koru.
To je ono ispucalo. Delovi mrtve kore dugo ostajuna stablu ali i ako se na neki način uklone biljka neće trpeti direktne posledice.
I ne može kreč da obnavlja koru, koru mogu obnavlajti isključivo hranljive materije jer se ona obnavlja deobom ćelija a kreč na taj proces ne može da utiče.
Krecenjem se OBNAVLJA kora licno i personalno video! Kolega! Ko hoce neka shvati ko nece nemora, krec nije skup, cetku u ruke pa neka proba! JA trenutno mogu al necu to da radim, nije mi stalo da mi sljivak izgleda fensi nego da radja!Jedino ne mozes DA OBNOVIS koru koja je 90 posto unistena!
Hajd malo preciziraj, ovako kako si napisao ispada da su i lišajevi paraziti, a nisu.
Njabolje bi bilo da kažeš koje to parazite uništava pa da vidimo, jer je teško dokazati negaciju.
Kako da dokažem da nešto ne uništava?
Lakše je dokazati pozitivnu tvrdnju, ti npr kažeš, kreč uništava tog i tog parazita.
Ajd, koji se to parazit uništava krečom?
Ja sam samo izrazio svoje ucenje, shvatanje praksu. I rekao sta mislim, bez napadanja bez vredjanja znaci cist i obican razgovor
Postoje dve kore, stara i nova.Prvo, naravno da postoji stara i nova kora
Kaže se, kora poseduje kambijalni prsten, dakle kaže se da je kambijalni prsten kora.Primarna kora tj. nova kora je ta koja poseduje meristemsko tkivo, dakle kambiljalni prsten
Nije se do sad to pročitalo?Veoma lep i informativan tekst, Jugi
Saglasan sam sa Vama, sednite i NAucite (ocigledno sedenje i ucenje Vam nije dovoljno).
S' postovanjem