savato
Član
Ima Ses ove sezone par novih sorti,imate na njihovom sajtu! http://www.sesvanderhave.com/CS/Pocetna p.s SteveO imas takodje na njihovom zvanicnom sajtu sta je Start up tehnologija!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene ce ici original na 60%, ziraf na 10% i leopard na 30%, dogovor je da svo seme bude start up.
Šećernata i za rani rok vađenja,prinosno nije baš nešto ali odprilike isto finansijskiSta kazete za Asketu od Syngente?
A sta kazes na ono da ne treba ici vise od 70-80 kg cistog Azota po hektaru u suprotnom manja digestija i sklonija bolestima?!Ne znam da li i ja da bacim 100 kg po k.j predsetveno i 100 kg San ili An ili samo 150 kg predsetveno Urea i kraj!Bacamo pred predsetvenu pripremu. Ja je bacim oko 100kg po kj a posle pred špartanje još 150 kg An-a ili San-a.
Bacamo pred predsetvenu pripremu. Ja je bacim oko 100kg po kj a posle pred špartanje još 150 kg An-a ili San-a.
Zaorano 500 kg/ha 8:16:24.pa šta si bacao jesenas kad ideš toliko azota?Mi prdsetveno 100kg i to mu je ,inače zaoran eurofertil.
to u trake stari strucnjaci su nazivali potkradanje zemlista,samo po celoj povrsini-Imam mogucnost da sejem repu sa novom monosem sejalicom koja ima depozitore za djubrivo. Sada me interesuje sta je pametnije uraditi. Baciti yara djubrivo po celoj povrsini ili spustati djubrivo u trake. Neko kaze da nije preporucljivo spustati djubrivo u trake za repu vec je to dobro za druge sirokoredne kulture.
Nikola mozda bolje an iz dva puta,prvi pit pred setvu i drugi predspartanje.?Ja sam prosle godine pred setvu bacio ureu 250kg po kj svi kazu previse,ali repa je bila odlicna.Ove godine bacam 200kg po kj
I mi planiramo da rasturimo ureu do kraja nedelje. Mislim da je to odličan potez. Na nekim njivama sam video i korov kako se zeleni.Ja sam bacio po 250 kg npk 8 16 24 jesenas, pred setvu cu jos 150 kg 16 x 3 i onda kao prihranu san ili an 100 kg sve po kj, uglavnom, bice oko 500 kg sve zajedno po kj.