Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja tako radim godinama.Jel neko bacao rasturivacem San ili An kad repa nikne,otprilike pre spartanja?,meni predlazu iz secerane,oni tako rade godinama i najbolje im se pokazalo.
Nije tacno,drugar ugovara vec 2-3 godine sa njima i opet ce tako mi barem rekao!Ja radim sa Sentom, a oni ugovaraju samo do 100km razdaljine,ja sam na koji kilometar dalje,ali moraju zbog garanija koje su mi dali.
a zašto ne pre setve?Jel neko bacao rasturivacem San ili An kad repa nikne,otprilike pre spartanja?,meni predlazu iz secerane,oni tako rade godinama i najbolje im se pokazalo.
Da, da I ja to znam.Nije tacno,drugar ugovara vec 2-3 godine sa njima i opet ce tako mi barem rekao!
Ista priča se ponavlja zadnjih par godina.I ja sam nacuo da nece vise ugovarati sa nama,a radimo sa Sentom desetak godina
Odavno se bavim prevozom i ne bi bilo nikakvo čudo da se šećerane po ovim uslovima na tržištu(cena repe-cena šećera)počnu ponašati racionalno.Kakva je logika da na istoj njivi(mislim da je člana Slavko 91) tovarimo za Žabalji za Sentu.Cena prevoza za žabalj je bila oko1din po kg,a od žablja do Sente je 100km koje trba platiti po ceni goriva od 150rsd.Pećinci su na pola puta do Žablja a cena šećera je svima ista.Kada sam vozio prvu kampanju u Žablju 1988 g najdalja relacija je bila Maglić-70km,prošla godine Gaj-180kmKada je repa bila džabe šta ima veze odakle je,ali kad se daju
za prevoz biće bitno.Lako je moguće da će razliku u kilometraži pokušati da svale na teret proizvođača kao Kole jedne godine što je naplaćivao prevoz za nečistoću preko nekog procenta.U svakom slučaju zbog loše cene šećera možemo očekivati svašta.
Pa mislim da je rano sad, nestace u julu, pa jos ako zasusi,mislim da je bolje kraj aprila i pocetak maja.a zašto ne pre setve?