Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
Ovaj preparatnije fitotoksičan ako se primeni u naznačeno vreme i u preporučenim dozama. Preparat može biti fitotoksičan za šećernu repu, što se manifestuje prolaznim zastojem u porastu useva, ako odmah posle tretiranja nastupe hladni i veoma vlažni uslovi ili izrazito suvo vreme. Fitotoksičan je za gajene useve ukoliko se primenjuje na slabo humoznim zemljištima (manje od 1% humusa) i kiselim zemljištima sa vrednošću pH < 5,5.

Sa
Syngentinog sajta

Betanal am new pakovanje od 5l, cena oko 2200 dinara litar. maxxpro 2840 dinara litar. Oko 40.000 dinara izadje maxxpro paket, kupovinom odvojenih komponenti. Jeftinije oko 7.000 u odnosu na cenu koju je postavio ranije jedan kolega repar.
Ja sam dao cene koje nama (meni silaku i ostalima)fakturisala šećerana.betanal jeste ta cena 5l ,ja sam dobio po 1l a paket je 47ooo bez greške.Silak tebi kao kooperantu može dati i gratis ali čini mi se da u tom paketu fali jedno pakovanje am11 ili pdv :sta:

Picture126-1.jpg

Okin'o je u letu

Isto tako i mi. Posle padavina bacamo prihranu, i krecemo spartati. Nove motike za spartac kupljene, jos samo ih zakovati

Ja jos prvi nisam uradio...Posto sam imao neravnomerno nicanje nisam hteo da je sokiram a i ocekivao sam niske temperature koje u kombinaciji sa herbiciidom predstavljaju bum za mladi ponik!Kad se ovremeni prskacu,najveci je problem samonikli suncokret ostalo je manje vise sve u fazi nicanja

Problem su safari i goltix, njih je trebalo malo smanjiti i eto. Ako se do utorka nebude moglo u njivu bice to dugo za korove.

I posle špartanja je još prskate za širokolisno?
Ja sam dva puta prskao jedino ako tatula bude problem posto kada je u kotiledonu nemoze se sto posto unistiti (ima vosak na kotiledonima i neprima hemiju)ako nebude treci tretman betanal safari ici cu lontrel,boss kada repa bude veca i ocetkati tatulu posle spartanja

- - - - - - - - - -

Problem su safari i goltix, njih je trebalo malo smanjiti i eto. Ako se do utorka nebude moglo u njivu bice to dugo za korove.
Zasto ih je trebalo smanjiti?Ja sam zato drugi tretman odradio na sesti dan zbog kise

Goltix je najselektivniji preparat prema repi, ne razumem zasto njega smanjivati?:sta: Takodje i safari. Opasni su betanal i lontrel, ako se pretera doza.

Moj post je bio namenjen clanu savato.
A neslazem se da jd goltix najselektivniji. Betanal am 11 je najselektivniji. A goltix kad ide u koktelu ima pojacano dejstvo pa ostaju male posledice po repu. Probajte betanal maxx pro i goltix u split dozi. Repa ce 10 dana da stoji. Nece da mrdne. Goltix se mora malo smanjiti kaf ide ta kombinacija.

Nazad
Vrh