Šećerna repa 2022

Ja sam ubacio Lontrel u prvom tretmanu, bas zbog palamide, omlatio je samo tako…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lontrel 100 ide i u kukuruzu do 4 pera 0.6-1l/ha.
Ima i kopija sa 300gr aktivne materije i kosta oko 22-24e, znaci moze da se uradi oko 4ha za te novce. Nema jeftinijeg sredstva za palamidu i u kukuruzu.

Koje doze hemije koristite u split tretmanima u repi?
Ja sam obicno isao 0,9L/Ha Betanal AM11 i 0,7L/Ha Goltix u prvom tretmanu.
Imam jos stare zalihe Betanal AM 11 koji sam oduvek koristio da bi mogao sejati psenicu u jesen zbog etofumesata u drugim betanalima.
Hocu ove godine da pojacam sa Safari 50 WG koji isto nisam ranije upotrebljavao.
Mislio sam da dodam njega nekih 20g/Ha.
Znam da pise da moze i 30g/Ha u kombinaciji sa drugim herbicidima, ali ja licno ne volim da preterujem sa hemijom. I njiva je dosta cista bez tvrdjih korova..

Poslednja izmena:
Okej onda sledi kupanje,posto mi proprocija nije jaca strana,koliko lontrela 100 na spric od 10l ?

U moje vreme kad sam se bavio proizvodnjo šečerne repe, ogumke palamide smo rešavali između tretmana od široke trave sa Bos, Pikogal ili lontrelom u dva tretmana.

Prezadovoljan sam sa sklopom ove godine, nicanjem i razvojem šećerne repe.
Na poslu sam uočio biljne vaši, ima i repine pipe, a i negativnog delovanja hemije. Velika brojnost korova pa sam išao kombinaciju 4 herbicida, a dodao sam i malo više safarija zbog abutilona.

Bice secara,bar se nadam... mislim da sam opet zakasnio sa tretmanom ali sta je tu je...

Pazite ovo,komsija je sejao 4 dana pre mene u pocetku je njegoa bila bolja,ali posto radi nenormalno mnogo zemlje i ne stize 3 tretana od traave da uradi cepa je u 2 puta sa momackim dozama.

Nazad
Vrh