Šećerna repa 2018

Ma tupanjceva laka drljaca...probao sam jos na valjke da idem onda su tragovi bili uocljiviji. Ali ako mislis na ovaj bregic sa leve strane to je zazor izmedju 2 valjka oko 5cm pa pravi propust.

Ma tupanjceva laka drljaca...probao sam jos na valjke da idem onda su tragovi bili uocljiviji. Ali ako mislis na ovaj bregic sa leve strane to je zazor izmedju 2 valjka oko 5cm pa pravi propust.
Na dobrom si putu. Ako ostanes u repi usavrsices ti to. Dice jednog dana i neka teza. S boljim stelovanjem pritiska valjaka.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja mu zavidim (kao bivši reparoš)na ničim izazvanom opotimizmu u vezi sejanja repe(prvi put seje koliko sam pratio)
PS
Kod mene ga čeka dvoredna klajne vadilica po ceni starog gvožđa(tu će najviše uštedeti i para i živaca u budućnosti),ako nebude sejao triput:
prvi put,zadnji puti nikad više:ppozdrav:

Niste u pravu, samo je fora znati kada ce biti renatbilno. Trebalo je sejati 2011, 2013 i 2017 (gde je bilo kise) a ostale godine preskociti.:osmeh:

2014 sam za dlaku bio u minusu, ostale su bile bolje. Vredne pomena su 2011, 2013, 2017. I 2016 je bolje bilo kukuruze posejati (kada se uzme u obzir posao oko kukruruza naspram repe).

Fala Bogu ove godine ju zbog plodoreda ne sijem, inače bi živce kido zbog nemogućnosti sjetve. Kod nas u ataru još niko nije ništa pipnio što se sjetve repe tiče.

Nismo ni mi pipnuli, nema to veze. Pomenute 2013 sam sejao 13.4 (ranije nije moglo) prinos odlican (5v/kj) uz 4.8din+pdv (euro 116din) cenu (tu godinu cu valjda pricati i deci kada porastu). Jedino sto ove godine ocekujem povecanu potrosnju Nurel D, i ostalih

33p3vy0.jpg

15grxo0.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh