Šećerna repa 2017

Na soji su kod nas u selu katastrofa repe.Zicara koliko hoćeš.

- - - - - - - - - -

Da li je pametno da uz treci tretman protiv sirokog lista dodam I Agil za sirak, imaj jednu parcel problematicnu veoma sa sirkom, repa je I sejana da bi mogao da prskam 3 - 4 puta taj super sirak, Da li sve zajedno oprskati ?
Uzeo sam Goltix, Betanal I Lontrel, za trecu turu...
Pitanje za Becarinu pustu - Koliko ukupno djubriva si do sada dao repi ? I sta jos planiras ?

Odvojeno prskaj po meni prvoprotiv širokolisnih, a sirak mozes kada hoces najbolje iz dva puta

Repa u Italiji
1763bfcfa6520d8b0ed99ca083edeaed.jpg

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Da li je pametno da uz treci tretman protiv sirokog lista dodam I Agil za sirak, imaj jednu parcel problematicnu veoma sa sirkom, repa je I sejana da bi mogao da prskam 3 - 4 puta taj super sirak, Da li sve zajedno oprskati ?
Uzeo sam Goltix, Betanal I Lontrel, za trecu turu...
Pitanje za Becarinu pustu - Koliko ukupno djubriva si do sada dao repi ? I sta jos planiras ?

Zaorano oko 400 kg/ha 16-32 i Urea 100 kg, predsjetveno 3x15 oko 300 kg/ha i Urea 80-100 kg/ha, a prva prihrana 110-115, a druga će but isto tolko kg/ha KAN-a. Kile pišem "oko" jer mi evidencija nije pri ruci. Folijarno 3x će ići Bor, NPK i stimulator rasta.

I dalje misevi mi jedu repu, 3x trovano do sada i opet grickaju, a usevanu repu napada pipa.:riba:

Jesi li ti Bojčetiću čuo za onaj recept"zavadi pa vladaj"?Znači,napuckaj mišove na pipu i rešio si problem .

Juče ošpartana. Generalno ovo je jedna od lošijih repa koju smo imali. Nisam slikao onu na koja je baš loša, jer je sklop katastrofa. Žičar, seme, neujednačeno nicanje i ne znam šta sve još je nije sastavilo.

Ti ces moci u avgust mesecu da vadis komotno a ja i drugari cemo da sacekamo novembar........:ppozdrav:

p.s. A zamisli ja sam sejao dan ranije....i jos da napomenem ovu zemju radim prvu godinu

Minđušaru bi trebalo zabraniti da postavlja svoje slike,baca ostale u očaj.A da nije to ona iz Italije?

I dalje misevi mi jedu repu, 3x trovano do sada i opet grickaju, a usevanu repu napada pipa.:riba:

Ne znam sta koristis od rodenticida ali po meni je cink fosfid psenica jako los i slab, uzmi Bromisan pelete. Njih moras sipati u neke kutije ili isecene plasticne flase od 2 litra jer ne sme da pokisne. Koja ti je povrsina u pitanju?

Ne ne prosle godine je kasno posejao pa jedva stavljao lepe slike , ali zato ove sve nadoknadi.......:haha:

Ne znam sta koristis od rodenticida ali po meni je cink fosfid psenica jako los i slab, uzmi Bromisan pelete. Njih moras sipati u neke kutije ili isecene plasticne flase od 2 litra jer ne sme da pokisne. Koja ti je povrsina u pitanju?
7.5ha Koristio sam cink fosfid sa psenicom kao nosacem, brodilon isto sa psenicom, a te pelete nisam koristio ali znam na cega mislis. Kisa je pala brzo posle drugog trovanja pa mozda se spralo sredstvo (mada su rupe zatvorene bile nakon nasutog otrova). otp 0.5ha je ruinirano totalno, i tu smo usevali sejalicom.

Pelete su mnogo bolje ali ne smeju da pokisnu jer se onda raspadnu, radio sam na 5 hektara deratizaciju u nekoj cvekli, isecene flase od 2 lit. naspe se otrov i okrene tako da voda ne moze da udje u njih.

Obilazili neke oglede na poslu. Žičari rasturaju. Na slici vidite dva i tri žičara, a bilo ih je pet oko ove biljke.

Nazad
Vrh