Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam naknadno pronasao jos 2 kamiona koje mi nisu prikazali na obracunu repe, bas sam se obrdovao, 5 vagona vise plative repe...

To se mora posebno pratiti, nama je falilo sad 5 komada, tj vozaci su napravili pauzu, pa su tek sutradan usli u fabriku (posle 24h) ali odmah smo to primetili, tako da cifra koju smo imali o predanoj repi nije konacna, vec moramo i tih 5 dodati.

Bas su te onda ojadili sa odbijanjem,mi jos uvek radimo po starom sistemu tj.repa ide preko vage u selu na gomilu i odmah se odbija necistoca.Da si vadio linijom i predao repu po nasem sistemu imao bi sigurno 15% posto vise repe za naplatu

Ja radim sa Žabljom.Izvadili smo jednu njivu guaresijem ,bez sekača glava,tarup maksimalno podignut,mlatilice dobre,tovareno direktno u kamion,nečistoća 12% digestija 16,8.Inače kamioni mi rade u Žablju i vrlo često je nečistoća jednocifrena ,ali su za trulež rigorozni.Vraćaju kamione samo tako.Ajd kad je kiper,ali sandučar i ručni istovar:zli:

Kod nas vadjenje repe 20.400din+PDV (20%) po hektaru ili kad se izracuna po jutru izadje preko 200e sa PDV.

Au druže kako si izračunao da to izađe preko 200 evra po jutru?, po mojoj računici to izađe 125...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh