Šećerna repa 2012.

Koliki rod repe očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 4 12,5%
  • 20 t

Glasovi: 6 18,8%
  • 35 t

Glasovi: 7 21,9%
  • 55 t

Glasovi: 7 21,9%
  • 70 t

Glasovi: 5 15,6%
  • Više

Glasovi: 3 9,4%

• Ukupno glasača
    32
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze i u svatove bez one stvari,pa onda od svega ne bude kako bog zapoveda.

ma razumeo sam šta je dušan rekao ali kako repa bez đubriva to još nisam čuo,kako se odrazi na prinos?
kod mene neki bacaju toliko da se zemlja nevidi

Pošto sam početkom 2011 odlučio da povećam površine pod šećernom repom u proleće sam bacio 225 kg NPK 3x15 po jutru na onu površinu gde nisam zaorao đubrivo. Zatim sam išao sa prihranom pred međurednu kultivaciju-špartanje sa 230 kg AN-a po jutru. Prinos na tom delu je bio nešto preko 52 t/kj čiste repe a predusev je bila soja.:osmeh:

Da nema ko malo semena repe, mislio sam oko kuće malo da posejem oko kuće za svinje, hvala!

Poslednja izmena:
To sam im i ja rekao, ali mnogo vole slatko!

---------- Poruka napisana 09-01-12 u 20:20 ---------- Prethodna poruka je 08-01-12 at 01:21 ----------

Nema niko da mu je ostalo 100-tinjak grama?

Sad se vratio sa predavanja: kaze direktor sirovinskog sektora secerane Vrbas garantovana cena repe 2012.g bice 4 din. i plus subvencija od drzave:haha:

Sad se vratio sa predavanja: kaze direktor sirovinskog sektora secerane Vrbas garantovana cena repe 2012.g bice 4 din. i plus subvencija od drzave:haha:
Koliko vidim strucno su smanjili cenu za onoliko koliko se prica, a verovatno zna za drzvane subvencije.
Mene sad zanima, kome bre idu te drzavne subvencije? :sta:

:sta:

@ miroslav k

takav eksperiment je vrsen kod nas prosle zime, jedan covek, po struci agronom je radio to kod sebe naravno bila je u pitanju jako mala kolicina, 2 kj ja mislim. u prolece je bila malo naprednija koliko sam upucen, al krajnji rezultat neznam.

mozda clan Slavko 91 ima vise informacija.

Nema sorte koja bi mogla u Srbiji da se seje u jesen. Skoro bi sve biljke iscvetale i donele seme. Repa se može sejati, ali je pitanje kada bi nikla i da li bi naišao neki mraz u najosetljivijem periodu u fazi nicanja. Jedne godine smo u Institutu sejali repu u januaru. Trebao bih da pretražim rezultate. Javiću ako stignem i pronađem. Na odmoru sam od 16. decembra, a čeka me dosta obaveza koje moram da završim do kraja meseca.

Da li neko ima urednu racunicu i sve stavke navedene iz proizvodnog procesa repe 2011. god?Mislim na sve od djubriva,oranja,pripreme,setva,seme,tretiranje protiv trave,spartanje,tretiranje protiv cerkospore,eventualno od sirka,vadjenje,prevoz,cenu zakupa zemlje,bruto dobit,i neto dobit kad se sve odbije?Mislim po jedinici povrsine (kj ili ha)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh