nikola indjija
Član
pa jel neko nesto dobio Zlatko
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Shale je napisao(la):sa žabljem, tj. sa našom zem. zadrugom u krčedinu, a oni imaju ugovor sa žabljom...
Koji si prinos ostvario po kj. kolika je bila digestija i skojom si seceranom ugovarao proizvodnju kad si se tako omastio.zcurcic je napisao(la):mi smo na nasoj njivi dobro omastili brkove, mislim da nikad vise necemo toliko zaraditi. dogodine sejemo 14 kj, do sada najvise od kako gajimo repu.
sa zabaljskom seceranom smo radili.zcurcic je napisao(la):ispunili smo onaj bonus za prinos po ha imali smo u proseku 70 t/ha, to mu na osnovnu cenu dodje povecanje od 16%. digestija je bila od 15,1 do 17. s tim da su tri kamiona bila ispod 16, jedan 15,1, jedan 15,3 i jedan 15,7. inace u institutu mi je digestija u proseku bila preko 17, ali nema veze, jer smo ovaj put odlicno prosli.
cena 3,5 dinara je kada se na to doda i povracaj pdv-a od 5%.
takodje radili smo sa ozz zunji-silak, stvarno fer i korektna saradnja.
moram da priznam da nismo ocekivali toliko para.
zcurcic je napisao(la):lako je njihovoj secerani, kada su monopolisti u sremu.
ipak dogodine nece biti bonusa ni u zablju, a euro raste li raste.
da li ste na vasoj njivi imali trulezi korena? koji sortiment ste koristili i koji je kvalitet zemljista na vasim njivama?