ŠAROLE ovca

hvala na pohvalama,tacno je da smo pustili ovna sa njima,one su razlicitik starosti od 4ipo meseci do 8 meseci,po visini ove starije su ok,zenkice jeste da stizu u polnu zrelost od 7 meseci ali mi mislimo da nece njima nista smetati iz ranijih uskustva,mozda cak nece ni sve primiti ovna kako budu stizale,nama se i nezuri jer imamo ovce vec starije tako da nije zbog prvih jaganjaca,bitno je reci i da ove od 8 meseci imaju i po 75kg dok najmladje imaju od 50kg pa navise,ovan koji je sa njima je relativno miran i nejuri za djaba iskusan,imali smo prosle godine probu gde su 2 pustene pod ovna od 8 meseci a 2 od 12 meseci,danas su te ovce iste po visini tako da cemo videti kako ce biti sa ovima,mozda deluju niske i radi velikog prostora,mada mislim da ipak ce kako koja stize primati ovna i da dosta njih nece primiti ovna pre 10 meseci,

hvala na pohvalama evo jos jedan deo ovaca u nasoj farmi,ovo su ovce koje smo pustili na parenje i u pozadini mlad priplod nas a ostalo stado je na drugoj pasi

28rmf40.jpg
slike sa farme iz madjarske posto smo bili u obilazak

cestitam na azurnosti interesuje me ko je vlasnik ove kolekcije i ima li nekih komentara za izlozena grla sarolea.

Na farmi Sarole kod Branka u Murgasu ima muskih jaganjaca trenutno razlicite starosti pa zainteresovani mogu da ga kontaktiraju za dalje informacije

Nazad
Vrh