Đubrenje i prihrana jagoda

Haifa Poly-Feed 16-8-32 + 2MgO + ME
Cenu mogu kasnije da pogledam, kupljeno je sve prošle godine.
Izuzetna su im đubriva, uvozi ih Momirovićev Zeleni hit.

Pogledaj koliki je EC 0,1% rastvora.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

kupina ovo ono,,bicu slobodan da ti odgovorim ja na pitanje,,plodonosenje je upravo intenzivan rast plodova,ono kada jagoda zavrsi cvetanje i krenu jagodice da se razvijaju,i sto se djubriva tice po meni je to jako dobra formulacija za taj period.........

Мики драго ми је да добијем одговор од било кога. Конкретно сам питање упутио Синиши јер је изнео да користи ову врсту ђубрива. Хвала на одговору а у вези ђубрива може ли још једна мала помоћ или Ваше искуство. Мени јагода већ има доста плодова а део је у цвету. Величина плодова је до пар центиметара (нормално мањи део) али имам доста и око 1 цм дужине. Задњих 3 пута сам користио 14-11-25 око 1 грам по биљци можда и благо више. Видевши ову формулацију на форуму ја сам хтео да користим 10-5-26 али су ми у апотеци рекли да и даље наставим са овим предходним бар још једном јер како каже продавац ''формулација 14-11-25 подспешује не само раст већ и још плодова док 10-5-26 подспешује зрење а мање утиче да биљка ''гура'' још рода од онога што је већ покренула''. Ја сам јуче још једном ишао са ђубривом 14-11-25 и сада Вас питам да ли да мењам у следећем или не, какава су Ваша искустав и томе слично. Морам да нагласим да сам са формулацијом 14-11-25 презадовољан јер је помак видљив скоро свакодневно. Ако имате било какав савет из искуства молим Вас поделите са мном јер ми је врло битно да род који је солидан изгурам до краја квалитетно. Када је задње време за употребу формулације 10-5-26 коју поред Синише и ти хвалиш Унапред захвалан на сваком савету.

Мики драго ми је да добијем одговор од било кога. Конкретно сам питање упутио Синиши јер је изнео да користи ову врсту ђубрива. Хвала на одговору а у вези ђубрива може ли још једна мала помоћ или Ваше искуство. Мени јагода већ има доста плодова а део је у цвету. Величина плодова је до пар центиметара (нормално мањи део) али имам доста и око 1 цм дужине. Задњих 3 пута сам користио 14-11-25 око 1 грам по биљци можда и благо више. Видевши ову формулацију на форуму ја сам хтео да користим 10-5-26 али су ми у апотеци рекли да и даље наставим са овим предходним бар још једном јер како каже продавац ''формулација 14-11-25 подспешује не само раст већ и још плодова док 10-5-26 подспешује зрење а мање утиче да биљка ''гура'' још рода од онога што је већ покренула''. Ја сам јуче још једном ишао са ђубривом 14-11-25 и сада Вас питам да ли да мењам у следећем или не, какава су Ваша искустав и томе слично. Морам да нагласим да сам са формулацијом 14-11-25 презадовољан јер је помак видљив скоро свакодневно. Ако имате било какав савет из искуства молим Вас поделите са мном јер ми је врло битно да род који је солидан изгурам до краја квалитетно. Када је задње време за употребу формулације 10-5-26 коју поред Синише и ти хвалиш Унапред захвалан на сваком савету.
Pogledaj post kod jagoda opsta tema tamo sam ja postavio slike kako kod mene izgleda. Kada vec imas plodove bolje vec da prodjes na 10-5-26 i ja jos dajem kristal k-plus 0.5g po biljci nedeljno. Ja cu bar tako raditi i ja sam do sada isao sa 14-11-25. A na peimer jolly mi je jos nije u punom cvetu tamo cu jos koristiti 14-11-25. Nemam tamo jos ni dovoljno lisne mase zato cu jos to koristiti.

Kupina moje misljenje se slaze sa arnoldovim,,ako vec imas plodove trebao bi da predjes na 10-5-26,,eventualno mozes jos jednom da pustis 14-11-25,ali to bi vec bilo to jel se plodovi vec razvijaju pa bi sada trebalo njih da forsiras........

Pogledaj post kod jagoda opsta tema tamo sam ja postavio slike kako kod mene izgleda. Kada vec imas plodove bolje vec da prodjes na 10-5-26 i ja jos dajem kristal k-plus 0.5g po biljci nedeljno. Ja cu bar tako raditi i ja sam do sada isao sa 14-11-25. A na peimer jolly mi je jos nije u punom cvetu tamo cu jos koristiti 14-11-25. Nemam tamo jos ni dovoljno lisne mase zato cu jos to koristiti.

Био сам одсутан због неких радова. Хвала на одговору. Послушаћу савет и кренућу са том формулацијом. Са овом сам до сада ставрно задовољан. Још једном хвала и поздрав из Трстеника.

- - - - - - - - - -

Kupina moje misljenje se slaze sa arnoldovim,,ako vec imas plodove trebao bi da predjes na 10-5-26,,eventualno mozes jos jednom da pustis 14-11-25,ali to bi vec bilo to jel se plodovi vec razvijaju pa bi sada trebalo njih da forsiras........

У реду. Јасно ми је на шта сугеришете и када боље размислим и исправно је да кренем на форсирање плодова. Па зато и служе овакве размене искустава. Поздрав и хвала.

Koristim ga i ja u jagodama ,malini i kupini.Zadovoljan sam.Obicno obavim do tri prskanja sa SLAVOLOM.Prvo kad krene vegetacija, drugo u fazi cvetanja i trece kad pocne pigmentacija ploda.Preporuka proizvodjaca je da se ne mesa sa nikakvim drugim preparatima.

Pozdrav ljudi, ja imam nekih 20 ari jagode Zenge Zengane na otvorenom, u takvom sam podrucju da nemam uslova za navodnjavanje, ali sam jako zadovoljan jagodom. Prosle godine kad su bile na drugoj godini sam imao od tih 20ak ari oko 3.000 kg jagode. Imam zasadjenih 6500 zivica. Posto mi je sad precvetavanje jagode proslo, krenuo sam prskati jagodu djubrivom gde ima kalijuma, formulacije 15-7-45. Da nije to previse kalijuma? Prosle godine sam imao dva prskanja kalijumom, ali se ne secam koja formulacija bese. Da sam imao kise u toku berbe, imao bih jos sigurno 500-700 kg jagode, ostale su sitne i nije mi se isplatilo brati ih.

Pozdrav ...jagoda mi je u drugoj godini..nisam prilikom ciscenja u martu bas odvajala i razredjivala bokore..a jagoda mi je zaista odlicna i bas dobro rodila.pa me interesuje ko ima iskustv sa tim..koje gnojivo je ili sredstvo najbolje da joj sad dajem da bi plod bio krupan ..da slucajno ne bi sitna ostala..da li ne ku formulaciju gnojiva kao napimer 15:5:35..ili da joj samog kalijuma dam kroz sistem..pozz. https://imageshack.com/i/pn2Xzubvj https://imageshack.com/i/pnkvqw0Pj

Poslednja izmena:
Zdravo.. treba mi savet.. prosle godine sam posadio frigo klery.. plniram prosirenje i vec sam stavio pesak muljak izmedju redova da se bolje uzile mladi zivici.. da li treba i sa cime tretirati te mlade pelcere... unapred sam zahvalan za savet.. pozdrav

Ako si zavrsio berbu zastiti ih preventivno od pegavosti nekim mankozebom. Nista specijalno ja ne radim, eventualno prihrani folijarno fosforom da se bolje ozile

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Nebojsa hvala na odgovoru... a da li se necim tretiraju mladi pelceri kada je u pitanju kontejnerska proizvodnja.. naravno da znam da treba supstrat.. sta je po vama bolje.. znam da je kontejnerska proizvodnja skuplja.. ali radim za sebe tako da trazim resenje sta je bolje.. pozdrav

Ja moje tretiram slavolom,,isto ih radim kontejnerske,,i kako kaze nebojsa obavezno zastita od pegavosti,,mada cu ove godine da im pustam i tri dvadesetice....

Nazad
Vrh