Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pazite ako je to divlja jabuka (jabuka koja nije kalemljena) onda slobodno taj mladar presadite jer taj mladar je od istog genetskog materijala kao i to staro stabloTa stara jabuka nije kalem, sama je nikla. Inače, u tom kraju ima divljih jabuka, moze da se nadje i presadi mlada. Hvala za preporuku, ako resim da ubrzam proces, da znam od koga da tražim podloge
Plan je da svake godine zasadim po nekoliko divljih, i da se raspitujem po selima i nalazim stare sorte. Vec imam nekoliko u vidu
Objaviću na jesen fotografije plodova, samo da ova godina bude rodna![]()
Meni su neki ljudi pričali. Ako presadiš/premjestiš divlju/samoniklu jabuku da tad postaje onakva od kakve je sjemenke nikla
P
- - - - - - - - - -
To je druze verovatno zato sto i sami nisu znali da je biljka ipak bila kalemljena, pa kad su preneli mladar oni su preneli podlogu (divlj. jabuku) a ne plemkinju.
Biljka ima svoj genetski kod i tu je i zapis o njenom plodu (boja, velicina, slast) to se ne menja, kao ni boja tvojih ociju ili velicina nosa
Jerbasimu sadnice prodaje rasadnik Grozd: http://www.grozd.co.rs/jabucasto.htmlDa li mi moze neko pomoći gdje da nađem Sadnice Kruške Jeribasma kada sam bio dijete u basti je imala jedna stara koja je po malo rađala i ostala mi je u sjećanju osušila se sada tražim negdje da kupim ali jos nisam naisao na nju