Čestitke za ponove.

Нека служи добро. Да ли арматрак иде у лакше послове?

Posto je soja ove god rodila celih 280kg po hektaru, menjam strategiju. Valjda ce vise srece biti sa suncokretom i kukuruzom.
e2d897948fdd18e94cf2ee825836e910.jpg
a7d1453df12a6d3537062b9af2cc626e.jpg

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Moze jos info. I jos slika,traktor Extra izgleda i Cena posle renorviranja?

Cena, placen 3300, uradjeno je:
Nova instalacija
Novi farovi
Biksne na kolevci
Novo sace hladnjaka kao fabricko
Nov rez. za gorivo, sa rezervom od 4l
Nova pumpa za vodu i antifriz
Pvp pumpa sve novo rotor, cetkice i sva 4 uloska dizni
Komoresor remontovan
Pumpa za volan obradjeno kuciste da ne bi semerinzi hvatali na zajedeno, inace je dobra unutra
Korpa remontovana, lamele ostale nije mu ni razdvajalo kvacilo
Nov druk lezaj
Svi semerinzi od menjaca to tockova novi
U menjacu novo suplje vratilo, zupcanik prve, zupcanik druge i trece na gornjem snopu, zupcanik rikverca komplet, u reduktoru zamenjene bak. podloske
Remontovana pumpa hidraulike, pomocna predihtovana dodat rez. spolja da ona ima zasebno ulje
Tanjirasti - konusni zamenjen, odlican polovan, podloske nove u trkacima
Izbacen reduktor pozadi za vreteno, stavljeno od 542
Sve nove lamele za kocnice, takodje prepravljene na mehanicke.
Bocni reduktori, zamenjeni iglicasti i bolcni koji su bili losiji, na desnoj strani jedan trkac okrnjem malo iznutra i poluosovina na toj strani cementacija malo pokazala, u planu je mozda pakistani dorada, jedan nov trkac i ovaj okrnjeni da se pripase na poluosovinu :osmeh: ali moze da tera i ovako, to kasnije.
Sva ulja nova
Svi satovi, merac za gorivo sa alija
Sva creva za hid. nova
Nove klipnjace pozadi, kaljene i zaptivke u cilindrima
Novi bocni lanci
Novi sva cetiri kraja poluga
Nove zadnje gume i unutrasnje
Ceo ofarban
Kabina sem stakla na vratima sve novo komplet
Nov akumulator i automat za alnaser, jos ga nisam namestio, sadasnji radi ali ponekad zakrci..

Zadnje staklo preradjeno od 5106, smanjim ja ram da pase, reko samo da se isece staklo na meru, kod staklorezca, to je kaljeno staklo to se ne sece :), probam ja kuci sa brusilicom polako, krete malo, o reko ovo hoce, bam puce u bezbroj komadica.. naruceno i ono novo na meru, malo uze nego org varijanta sa ramom...i jbm li ga sta vise, prednji semering na rad. zamenjen... u principu sve je rastureno u sraf sem motora, samo prestelovani ventili, nije imao ni 1000 sati posle generalne, i dobar je, pritisak l, temp. pali kao mina

Poslednja izmena:
@Kremator : Jel imaš par slika tog dodatnog rezervara za pomoćnu pumpu da se vidi kako si izveo ulaz u kućište? I mehaničke kočnice me zanimaju, kako su na njemu prepravljene, par slika je dobro došlo.

Inače sva čast za trud i rad. Tri traktora smo farbali, a dva totalno remontovali tako da znam kakav je to posao.

Izvukao sam sa jedne slike, vidis ovaj pravougaonik sto viri ispod haube, to je u sklopu rezervoara, znaci izjedna, tako da da ne mora da se brine ako ima malo goriva u rez. da nece da vuce ako se traktor iskrene na kontra stranu, ili uzbrdo nizbrdo... a za kocnice slikacu ti, ostala je jos rucna da se odradi, bice kao na fergusonu , na levoj pedali.

Sto se tice muke oko sredjivanja, jedan detalj, neko je umesto crvica za osiguravanje bolcnija za bocni reduktor, nabio civije, nesto tvrdo, morao sam sa glodalom , tvrdi metal da razbusim i urezem navoj M8...

Dobro si procenio , ne znam tacno, mozda nesto manje od 6 ukupno, jedna zadnja nova guma uzeta je upola cene, malo stariji dot samo, ali je hladnjak odneo dosta , 400e ugradnja novog saca... na kraju sam odustao od turske varijante, na tome ne treba stedeti.

Nazad
Vrh