Ovdje je kako te potrefi,jako malo duvljki se uopste uvozi pa je tesko naci. Kod ove je rotor precnika 80cm a sirok je 16cm,cijela duvaljka je ogromna, cijevi su fi250mm,moram slikati uz nju nesto radi razmjere. Dobio sam je u pola cijene (650KM) a inace su male od 2-3kW 1200-1300KM.Motor je isto veliki,9kW.Prosle godine sam unio kukuruz sa komsijinom duvaljkom od 2.2kW i ona je nosila oko 3 tone na sat na 6m visine preko 2 koljena.Nek ova digne 5-6 tona na sat ja bi bio prezadovoljan,samo da ne zavisim od drugih.
Inače, imam nedoumicu. Dobio sam motor uz nju no nema remenice ni na motoru ni na duvaljki (zbog toga je i došla u pola cijene). Motor je kao što sam rekao 9kW i 2950 obrtaja. Mala duvaljka sa kojom sam radio prošle godine imala je rotor direktno nabijen na motor i radila je na 2930 obrtaja. Ne znam kakav je ovdje bio slučaj, nisu remenice problem, mogu ih nabaviti za džabe no ne znam koje veličine da uzmem tj. ne znam jel se i rotor vrtio na 2950 obrtaja (1:1 u odnosu na motor) ili se vrtio sporije. Prodavac isto ne zna kakve su remenice bile, on je tamo uzeo bez njih. Ima li neko sličnu duvaljku kod koje se rotor pogoni preko remenja?
Sent from my A6 using Tapatalk