Čestitke za ponove.

Možda je kolega jedva izdvojio i toliko. Ne treba mu zajebancija sa nedostatkom delova i nabavkom istih u stotinama i hiljadama evra, i čekanjem par nedelja. Možda si ti umesto Klasa trebao da uzmeš dva stara, polovna, i još da ti ostane.

Lako je pametovati,svako zna neku svoju racunicu,ja nikad nebi kupio imt ali nikad nebi nekome pametovao zasto je kupio imt,svaka cast kupio je traktor kakav je zeleo tj. Kakav je mogao i meni se jako svidjaju fendt traktori a pazario sam belarusa pa sta sad kupio sam koliko sam bio tezak a ne da kupim fenda pa posle kad se nesto pokvari ja da placam uslugu nekome,ali nikad ne kazem da necu kupiti sebi neki drugi

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Pa eto. On sređuje drešinu a ovde savetuje kako je neko nešto mogao. Zašto on to nije uradio?

Pročitajte vi ponovo moj post. Napisano je da bi imao traktor KAO ZAPADNI, a ne ZAPADNI. Ja to upravo i radim i zato ga i savetujem. Da malo preformulišem, i moj 577 je trenutno na prepravci i imaće sve to što je napisano a izgledaće KAO neki zapadni i sve to za nekih 8.000 eura ukupno (traktor + prepravka). Nadam se da je malo jasnije...

Realno sta fali ovom sto je kupio?pa sta ako taj nema klimu u traktoru?mozda je jedva sakupio i ovih 7000 pa kupio sebi traktor kakav se njemu svidjao i daj boze da ga sluzi dugo

u svakom slucaju bolje i njega sto je uzeo nego novog da uzme.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Prinova... Da je godina malo bolje rodila,bio bi neki noviji model,ali zadovoljicemo se i sa ovim... :)

Sent from mTalk

Cestitam kolega na kupovini :ppozdrav:

Iz licnog izkustva sa slicnim E46 sa M47N20 motorom par stvari sto bi mozda trebao ta znas:

1. Ulje 5W30 LL04 5.5lit staje u njega. Castrol, Valvoline ili orginalno to oni vole i menja se najkasnije 22.000 ili bolje na ranije.
2. Cisti na svako drugo menjanje ulja ciklon filter na odusak motora.
3. Filter za naftu mu menjaj na svako drugo menjanje ulja.
4. Izbaci mu EGR. Sraf u crevo za pod pritisak nabiji i onda ima samo svez vazduh da prima.
Ako neces sleduje ciscenje EGR ventila na svako drugo menjanja ulja.
5. Razhladnu tecnost u hladnjaku na svake 4 godine i to od BASF Glysantin G48.
Odzracivanje je procedura koja zahteva dobro uputsvo. Ako zatreba javi se na PP.
6. Ulje u zadnji diferencijal 75W140 LS GL5 1lit i u menjacu 1.5 lit GL3+ 75W80 i u oba dodas Liquimoly 1040 sa tim dobijes ulje slicno fabrickog ZF'a
7. Ulje za kocnice na svake 2 godine se menja
8. Ulje od servo upravljaca ako mirise na izgorelo mora da se zameni.
9. Selenblokovi (drzaci motora) hoce da pucaju kada ima blizu 200.000 (lako se menjaju)
10. Kocnice vole od ATE ili Textar ili Brembo. Drugi prizvodjaci hoce da tresu ili skripe.
11. Ako menjas prednje veljuske/ramena stavi od Meyle Heavy Duty. Ako to uradis vise nikad nema da ih menjas...vrhunski i bolje od orginalni
12. proveri Hardy seibnu na oko 150-200.000 ako ima pukotine sitne mora da se zameni. Osetis po udarcima kada koristis prvu i rikverc.
13. Gume sto drze auspuh hoce da stradaju pa auspuh mlati bezveze i utem osteti pletenicu od auspuha prednjeg odnosno auspuha odmah pozadi turbine.
14. Turbinu pusti lepo da se ohladi u mesto posle voznje 30-60sek je dosta ali se nadaj posle 250.000 da ce da treba remont.

Ja sam svoj vozio do 397.000 i prodao ga. Bila luda masina i nikad me nije ostavio bezobzira sto bio cipovan muski :)

Poslednja izmena:
@Kardan a kako se cisti taj ciklon filter i gde stoji u motoru.

Evo gde je:
Na zadnoj slici skorz pozadi kod cil br 4

9515b903d59900d8ec5bc716be3ae2f5.jpg

77826aa26d0fc564e587d0c3e53a5e7a.jpg

61b1a1e98202f0e7ae4861f400b5e02c.jpg

Poskidas sve i filter za vazduh. I odmah ga vidis.
Cisti se sa onaj sprej za pranje kocnica i do ga dooobro po fajtas i sacekas da bude 100% suvo. Ovaj deo kada je zapunjen moze da osteti turbo jer ima veze sa sistemom.

Zaboravih da ti kazem menjaj mu redovno filter za vazduh ili bar ga izduvavaj.

Ja sam u svoj sipovao na svaki rezervar 250ml dvotaktol za scootere koji ima oznaku JASO-FC i nikad nisam imao problem sa diznama i pumpom.

@Kardan,treba da se rasklopi ciklon ili kako vec ide. Ne kontam to a nisam ga nikad cistio.Jeli ima neki klip na youtoube za to.

@kardan hvala na svim savetima i objasnjenjima,veoma lepo od tebe... Ima dosta stvari koje nisam znao,jer od predhodnih auta sam vozio yugo 65 (poklon od tate kad sam polozio),bmw 318 e36,alfa 156 jtd,passat b5.5,i sada ovaj e46,tako da se do pre 4 dana nisam susretao sa ovim modelom,a ovaj je fabricki 150 ks,i cipovan je na priblizno 180ks...sa gumama 225-45-r17 ide kao mlazni avion... A svakako cu se javiti na p.p radi daljih instrukcija u vezi ovog ciscenja sto si postavio... Jos jednom hvala... ;)

Sent from mTalk

Realno sta fali ovom sto je kupio?pa sta ako taj nema klimu u traktoru?mozda je jedva sakupio i ovih 7000 pa kupio sebi traktor kakav se njemu svidjao i daj boze da ga sluzi dugo

Aman ljudi spustite loptu... Rekao sam da je traktor ok i vidi se da je tip-top. Nigde nisam napisao da mora da uradi i klimu isve ostalo, miti sam u bilo kom momentu rekao da je budala što je to uradio, naprotiv sve pohvale. Samo sam napomenuo da za još koji evro može još dosta toga da se odradi na tom traktoru... :ppozdrav:

Pa niko ovde nikog ne kritikuje nego to ti je isto ako neko okreci sobu a ti mu kazes mogao je i drugu boju xe,xe

@Kardan,treba da se rasklopi ciklon ili kako vec ide. Ne kontam to a nisam ga nikad cistio.Jeli ima neki klip na youtoube za to.

Evo neka slika da se bolje vidi:
Klip nisam gledao dali ima... nije to tesko da uradis.
e38bfa4cef6501902cb7a0ae17d719d6.jpg

e61233d6444face85306afc446aa6375.jpg

c481248ac2e7d096f7c8e627463d25f6.jpg

A ovako ti izgleda EGR ventil po lokalnoj voznji, kad on takav, takva ti i usisna grana.

a592e10394ad50470935a4e80dd8610b.jpg

Sistem EGR se inace sam kod njega izklucuje iznad 2000 obrtaja.

@kardan hvala na svim savetima i objasnjenjima,veoma lepo od tebe... Ima dosta stvari koje nisam znao,jer od predhodnih auta sam vozio yugo 65 (poklon od tate kad sam polozio),bmw 318 e36,alfa 156 jtd,passat b5.5,i sada ovaj e46,tako da se do pre 4 dana nisam susretao sa ovim modelom,a ovaj je fabricki 150 ks,i cipovan je na priblizno 180ks...sa gumama 225-45-r17 ide kao mlazni avion... A svakako cu se javiti na p.p radi daljih instrukcija u vezi ovog ciscenja sto si postavio... Jos jednom hvala... ;)

Sent from mTalk

Nema na cemu kolega.
Dobra ti je istorija vozila..
Neko vreme sam radio u jedan malo veci njihov servis na Banovom brdu tako da mi E36 i E46 itd dobro poznati .
Kod mene je Chip Stage 2 od Noelle Tuning Germany bio ubacen i veci intercooler od 330d kocnice od 330.. odkidao je posla cu ti neku sliku na pp cim budem pretitrao pc.

Nema na cemu. Ako ti nesto treba javi se

Lepo lepo sad ce da se rola..Gledao sam i ja jednu takvu al mi bilo skupo sa ovom situacijom u govedarstvu-stocarstvu.Nek je sretnje.

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh