Pšenica 2013/2014

Ja jos nisam posejao, ne zurim se uopte jer su nasi strucnjaci rastegli optimalni rok kao zvaku:haha:
 
@brankovic
Slican problem sam imao sa zubacom. Posejao sam prosle jeseni psenicu, letos oprskao totalom. Sada ce na tu parcelu soja za svaki slucaj ako bude ponovo zubace da je tucem sa Fokusom. Javicu ti kako sam prosao, ali po sadasnjem stanju zubacu je total sprzio posteno. Nista nije ostalo. Doza je bila oko 9l/ha.
 
wknzbn.jpg
Rapsodija.
 
ja sam zavrsio sa sejanjem rapsodija i zvezdana ,moje seme , isao sam sa oko 180kg/kj ,predetveno oko 120kg MAP. priprema je bila plug i drljaca,sejalica IMT 23diska , koja mi svake godine dusu vadi... juce sejao usluzno ,u ponedeljak da zavrsim i to je to za ovu godinu..
 
da li je neko sijao rwa graindor i kako se pokazao i koje norme sjetve ste radili ,posijao sam danas i bacio 140 kg po jutru a sjeme je iz srbije dorada zemun polje
 
Danas posijano 3,05 ha sorta Apache, pred usjev je kukuruz koji je zaoran, tanjurano 2 puta i sada posijano rotodrljača u kombinaciji sa sijačicom sjetvenena norma je 220kg/ha !
Evo šta ja napravi od onog busavog oranja treba imat pravi stroj, sve neravnine je isplanirala, najbitnije je da je sjeme sve isto u zemlji na istoj dubini i da je sve po ps-u to volim i tako volim radit ;)
1zl6eli.jpg

1567m0p.jpg

o7ipad.jpg

119o0vo.jpg
 
Danas bio u polju da gledam psenice. Psenica nikla nemoze lepse ali piromani palili okolno kukuruzista i i zgorela i moja psenica do komsija. Sta ce biti da li ce se oporaviti videcemo . Jbg steta...
 
Danas zavrsio setvu psenice sejao raifaizen eurofit trebalo da ide 120kg po jutru ali mojim greskom baceno 141kg/kj jednom potarinjano,posejano i pobranao teskom branom i ako stignem precu ga kembridzom!
 
Nazad
Vrh