Žetva 2013.g

Kod mene Pivarski Jecam je do 13 % proteina,moj prosek je 33 m/jutro hektolitar 66 vlaga oko 11 % ,i ne pada mi na pamet da lazem :sta:

Neko ovde opasno muti sa standardizacijom Pivskog Jecma a ubedjen sam da sve sto oni otkupe to i iskoriste za pravljenje jecmenog slada.Onaj losiji slad za one rucne bombe od 2L a onaj kvalitetniji za Hainiken i slicne :osmeh::ppozdrav:
 
Jednom i to puna doza...nije problem sa bolesti nego naglo presao iz mlecnog u zrelo...svo seme se skupili...pala gramaza tj hektoliter, sta da mu se radi...sta je tu je...sejati nesto drugo
 
Jednom i to puna doza...nije problem sa bolesti nego naglo presao iz mlecnog u zrelo...svo seme se skupili...pala gramaza tj hektoliter, sta da mu se radi...sta je tu je...sejati nesto drugo

Potpuno se slazem sa Viktorom...moj jecam je dobio dve zastite,a prinos takav da kada se saberem u debelom sam minusu.Sto se tice jecma,ja sam sa njim od sad pa zauvek zavrsio....
 
Danas vidim almex seje kukuruz na parceli gde je bio jecam koliko sam uspeo da vidim upitanju je pionir A79.
 
Matiću volim što poštuješ pravila saobraćaja pa prilikom ulaska u nov otkos daješ žmigavac.:haha::ppozdrav:

Nego kako curi.
 
Jel vidiš ti to.Propisi su propisi. :haha: U pitanju je uslužan vršaj a koliko će nacuriti videćemo kada ode na kantar.
 
18.06. 2013 pokosen pivarac. Hektolitar malo preko 61 vlaga 11,3 proteine nisu uradili. rod oko 2900 kg po kj. Rodom nisam nezadovoljan to mi je neki prosek kao i svake godine prosle godine tu bio suncokret. Jednom prskan sa akantom plus , i prihrana 120 kg an po kj i naravno pred setvu baceno oko 120 kg 16:16:16 ruska. Tanjirano.Juce ugarito i podrljano. Necu nista sejati vec samo totalisanje mada vidim kod nas u ataru neki seju kukuruz. I pre sejali pa se opekli.... Ima jedna njiva blizu mog suncokreta juce posejali kukuruz jutros presli kembridj valjkom pa cu da ga " gledam " i izvestavam.
 
Ova što je juče košena dala je 2.100 kg/k.j.Vlaga 15.4,hektolitar 76.5,sorta Evropa 90.S obzirom da je vlasnik parcele radio ekološku proizvodnju dosta je i imao.
 
Kod nas kod dobrog domaćina simonida dala 2700kg/kj,a kod dva lošija domaćina nešto preko 1500kg/kj.Ipak mislim da neće rod biti kao što se očekivalo.
 
Ova je samo posejana i navodno prihranjena sa 100 kg ureje po k.j i više se nije ulazilo u nju.Imala je dosta crnog vlata sa zrnom koje si bukvalno u šivatku mogao uvući.Nije još za rad ali čovek insistira da uradi jer se plaši kiše.
 
Kod dobrog domacina 2700kg,pa jbt di je arenda,kazu al sam zaradio na zitu.Pa ko nema svoj kombajn i ko je radio na paritet dok se razduzi nema ni za kisalu vodu!Auuu al smo nagrabuslili straota.Ne treba niko da seje zito samo za kucu pa nek ostali jedu jogurta,eeeeee kad ne bude bilo leba i bude bune u gradovima onda ce nas stimulisati da sejemo zito.Ja vise ne a vi kako hocete 27 meteri jbt:haha:
 
  • Like
Reagovanja: PKB
Nazad
Vrh