Cena herbicida, insekticida i fungicida u vašem kraju

Kako nas samo deru, u svakom pogledu! Iz godine u godinu herbicidi idu gore. Vise ne vazi ni kurs evra kao ranijih godina kad su se branili time da mora doci do poskupljenja jer je evro isao na gore! Evo sad stagnacije a cena Equipa je otisla 80% za godinu dana.
Prosle godine u Januaru pakovanje od 10 lit. platio sam 11500 din. a ove god. isto pakovanje, odmah posle nove godine 16500 din. Sad sa pdv-om izadje 20640 din.
 
zna li neko koji je insekticid najbolji za pirevinu(livadsku travu) u psenici, da unisti korov, sejano na na njivi koja je 5 god bila livada, pa preorana i posejana psenoca, sad krenula trava sa pseniocom
 
Ja danas u nekoliko apoteka pitao za mesurol il furadan, al kazu ne proizvodi se vise. jel zna neko za nekakav repelent za ptice sa cime bih mogao da tretiram grasak i soju, a i kukuruz naravno ?
 
Zna li neko koja je cena regulatora rasta Modusa ili Cycocel?
Ta dva regulatora rasta su dve sasvim različite stvari kako po sastavu tako i ceni.Prvo pogledaj prognozu vremena,sadašnju veličinu pšenice i onda razmisli hoće li ti Cycocel uopšte trebati.Ja lično mislim da će za njega biti kasno jer će pšenica kad se bude kod mene moglo u njive preći u drugo kolence.
Mislim da je cena Cycocela oko 600din ,a Modus daleko skuplji.
 
Godinama radim sa Pinusovim preparatima(Slovenia)i prezydovoljan sam pakuju se u Austriji i tamo prolaze kontrolu, za kukuruze Palacid +Gat Motion strasna kombinacija Gat je (Motivel)Palacid (Dikamba)da pojasnim.
 
@ddragan
Trebalo bi da je to po litri. Previse bi bilo da je samo 0.2l, uzimajuci u obzir da treba 0.5l po hektaru.

Kontam da je ono sto pise u zaglavlju kolone gde su cene, "Cena din/JM" oznacava cenu po jedinici mere, odnosno cenu po litri.
Npr. Laudis ako kupis u litarskom pakovanju cena je 3055 + pdv, dok u petolitarskom pakovanju cena je 2801+pdv po litri.

Kad smo vec kod Sphere. Sta ona radi sto Falcon ne radi?
 
Ona se prvenstveno u repi koristi,ali sam planirao da je probam i u psenici.Drugar je koristi par godina u nazad vec i kaze da je odlicna,al nije hteo nista puno da mi govori,kaze probaj pa ces da vidis:sta:.Tako da ako je 10000-ak 1l probacu na par ha,a ako je 50000-ak 1l ni slucajno mi netreba.Pitacu jos i predstavnike Bayera sta oni kazu,da li mesati sa necim da se dobije bolji efekat zastite jer npr Akanto ima jednu drugaciju aktivnu materju.

Da u pravu si,cena je za litar,sad sam pogledao i ostale preparate,a pakovanje je od 0,2l.
 
Poslednja izmena:
Kolege , dal neko zna , koja je poljoapoteka u Banatskom novom selu najkorektnija s cenama herbicida ? Moze i na pp odgovor
 
Danas pitao u Valjevi i cena totalnog herbicida glifomark i glifosav. Prijatno me iznenadise sa cenom 530 dinara za 1litar. Nema vecih pakovanja nigde u Valjevu ili bar tamo gde sam ja trazio. Kolike su cene kod vas totalnih neselektivnih herbicida na veca pakovanja 5 ili 10 litara?
I da li znate da ima negde povoljnije i da hoce da posalju kurirskom sluzbom?
 
Nazad
Vrh