Raiffeisen Agro Seme

Mi smo posejali 10-ak kj midix-a... Ah,sta reci.... Nesto malo ce ga biti ali ni hibridi drugih kuca nisu mnogo bolji.
 
Moj RAJFAJZEN

fotografija-0001.jpg


---------- Poruka napisana u 20:35 ---------- Prethodna poruka je at 20:33 ----------

fotografija-0002.jpg


---------- Poruka napisana u 20:38 ---------- Prethodna poruka je at 20:35 ----------

fotografija-0004.jpg


---------- Poruka napisana u 21:36 ---------- Prethodna poruka je at 20:38 ----------

Samo da napomenem da je na prvoj slici sorta,Labeli,na drugoj,Ulyxxe,a na trecoj Luxxus,svi su sejani na razmak 23,i na 6 klasi zemlje/slike su sa tri manje parcele/
 
Imam ja al ne smem da napišem..... Jedan bunker 142-ke na 4kj. Šta reći a ne zaplakati. Doduše na drugoj njivi tri dana ranije posejan je "duplo bolji". Kod komšije isti taj rajfajzen (midix) je mnoogo bolji ali zato što ga je tuko led! Valjda,tako bar on misli. Ma ne znam šta da mislim i pišem.... Nisu ni ostali hibridi bili mnogo bolji... Ostalo mi je par džakova semena midix-a i verovatno da ćemo ga opet posejati pa ćemo sledeće sezone znati više. Valjda. Ah,da! Plus mu je što se dobro i lako tarupira.
 
E reklama je stvarno cudo,gledao sam neku emisiju na yt,gde je jedan veci gazda iz Zednika sejao iste (mada je to bilo 2011),i kaze da su 20 % imali veci prinos od Pionirovih na istim njivama,sa istom agrotehnikom.Razmisljam da posejem bar jedan od njih sledece godine,ali sad sam malo sumnjicav...

@talianu
Jel moze neki podatak,agrotehnika,gustina,kakva je zemlja?
 
Taj veći gazda iz Žednika je od mene udaljen 2km a prošlogodišnji ogled rajfajzena ni toliko. Žao mi je što nisam nikad stao da vidim kuruze,da udjem dublje u njivu... Izgledali su ok! Mada ono što piše u brošuri,kako su nahvaljeni.... Hmmm.... Mislim da nisu toliko dobri. Ali opet kažem,šansu će dobiti još jednu godinu pa ćemo znati više.
 
Gde mogu da nađem katalog od rajfajzena,i koji hibrid je kod nih najboli i najrodniji po vama, za skidanje u zrnu ?
 
Taj veći gazda iz Žednika je od mene udaljen 2km a prošlogodišnji ogled rajfajzena ni toliko. Žao mi je što nisam nikad stao da vidim kuruze,da udjem dublje u njivu... Izgledali su ok! Mada ono što piše u brošuri,kako su nahvaljeni.... Hmmm.... Mislim da nisu toliko dobri. Ali opet kažem,šansu će dobiti još jednu godinu pa ćemo znati više.

Sinisa nisam bas najbolje razumeo,taj njegov kukuruz i ogled si video prosle ili ove godine?
 
@talianu
Jel moze neki podatak,agrotehnika,gustina,kakva je zemlja?
Zemlja je u jednom od najboljih poteza u selu (iako je 4 klasa) ,predusev soja,pod brazdu 120 map proletos 150 uree i to je to.Setva 1 maj.
Čim su počele vrućine podgoreo skoro do klipa izgledao dosta jadno (mala masa ,uski listovi) ali iscureo i što me je najprijatnije iznenadila vlaga iako je sejan 1 maja.
Dogodine će biti više zastupljeni kod mene.
Ispred mene DKC (ne znam koji) 3500 po kj.Isti kombajn nam vršio,jedan za drugim.
 
Eto lepo si napisao a ja na brzini nisam obratio pažnju.
Setva na 23,5 Bio je namenjen da se "rano" obere ali zbog sleda događaja ipak je skinut u zrnu.Inače kada sam uzeo ujutro desetak klipova da nosim kod prijatelja da merimo vlagu bilo mi žao da ga ne berem jer su klipovi bili ujednačeni (ne preterano veliki ali lepi) ali čim ga malo stisneš ostane ti samo šapurina u ruci.
 
Da je bila kisna godina Rajfajzen bi pokazao svoje mogucnosti,mene je prijatno iznenadio Labeli,od mali i losih klipova sam dosta navrseo u odnosu na neke druge sorte,kod mene je brzo ispustio vlagu i veoma mi lici na Dekalb/od podgorevanja po do izgleda zrna/
 
Da je kisna godina,svaki bi bio dobar,stvar je valjda u tome da moze da ima neki prinos i u susnoj godini.
Kolko vidim vi koji ste ih sejali,sejali ste dosta redje od preporucene gustine,a prinos je solidan,da li to znaci da na redji sklop reaguju vecim klipovima?
U onoj emisiji covek govori da ih je sejao na 18 cm...
 
@Petre84, Kao prvo ovde zemlja nije prva klasa,nego 3,4,pa i losija,i ja odmah gubim bitku u startu,mada sam ove godine imao bolji prinos na losijoj zemlji nego na boljoj,na jednoj parceli sam imao izuzetno velike klipove,bas prave primerke,znaci moze da bude i veci,e sada dali je to u samo neke sorte.. I ono sto sam primetio da je negde zametnuo i tri klipa,da je kisna godina video bi sta moze da uradi,ili mozda redji sklop po tri klipa,mozda bolje nego kao negde gde nisam imao ni zametka samo prazne stabljike.
 
Bio sam juče na njihovoj prezentaciji hibrida.Definitivno ću sejati neke površine pod njima.Ono što me na to navodi je da je svo seme za ovu godinu iz Francuske.Znači nije dorada iz Srbije,Rumunije,Bugarske....
Još nisam definitivno odlučio koji hibrid ali verovatno nešto iz grupe 400-500.
 
Nazad
Vrh