Zadrugar

E to nisam znao.Mislim da je oduvek IMR pravio motore.Jel to pise na bloku motora?I ako su razliciti mislim da nema razlike u kvalitetu,to je sve nekada bilo isto-kvalitetno.
 
Da može sad da se kupi takav nov traktor sa takvim materijalima, pa da budeš miran 30-40 godina...
 
neznam prijatelju stvarno,slabo sam se susretao sa zadrugar traktorima,tako da nisam ni zagledao nikad.jedino što mi je bilo logično je da su možda tako ugrađivali šta su imali,nije prvi put da to rade ni imr ni imt-u
 
da na bloku motora tacnije iznad alnasera,to je i mene bunilo na jednom landinu pise imt na drugom imr,ipak je landin preteca rakovice,neznam u cemu je razlika,kod mene na 558 pise INDUSTRIJA MOTORA RAKOVICA i motor je cudo,moze se landin lepo srediti iako je stara masina mada to izuskuje dosta ::novac:: i vremena i nerava ali mislim da se isplati ipak su to bili jaci izdrzljiviji i orginalniji proizvodi i delovi a ne kao ovi novi pola plastike pa se zato brze i kvari a i dosta kosta,dosta zavisi i od vlasnika kako ga eksplatise i odrzava
 
miroslavjovanovic78@gmail je napisao(la):
neznam prijatelju stvarno,slabo sam se susretao sa zadrugar traktorima,tako da nisam ni zagledao nikad.jedino što mi je bilo logično je da su možda tako ugrađivali šta su imali,nije prvi put da to rade ni imr ni imt-u
Pa i ja sam ih slabo sretao,malo ih ima zivih,popravljao sam par komada ali nikad nisam obracao paznju ciji je motor.Znam da je motor ko na IMT 533 + 1 klip i mislio sam da ih pravi IMR.Nije tad bilo tako,tad se tacno znalo ko sta radi.

@ aca$90$
Tacno je da moze lepo da se sredi i tacno je da su kvalitetni al matoroooo.Ali ako ti tako zelis onda u redu.Vidim da imas i 558 tako da pretpostavljam da nece ovaj sve da radi.Ali jeste pojava imati nesto tako staro a lepo sredjeno. :D
 
e to i jeste stvar imati tako nesto staro i retko a sredjeno i naravno da je u funkciji da se radi sa njime ore seje tanjira...ima isto jedan u okolini sredjen ofarban u plavo ista rakovica samo se po farovima poznaje da je landin stvarno je lep covek ga sa uzivanjem vozi neznam zbog cega ali traktor mi se tolik svidja to je neverovatno jos da je skoro u fabrickom stanju,e sada cuo sam i da su mali potrosaci,da proko imam i 558 kuplen nov 77 tj deda ga je kupio uradjena mu je generalka 98 i do sada nisam imao problema sa njime,ostale su mi samo kocnice da sredim to cu na prolece...a i dedi se svidja landin on ga je vozio kada je radio u zadruzi i kaze da je dobar.
 
Ma jeste super masina,samo je taj pogresio sto ga ofarbao u plavo,a ako ga budes farbao onda iskljucivo u njegovu original boju.
 
talijani su u orginalu isključivo plavi ili zeleni(zato je i rajka dobila plavu), a naš je oker, žućkast. na ovoj prethodnoj slici su talijani. na mojoj haubi piše IMT, a na mašini ind. motora rakovica, a pouzdano znam da je hauba orginal. oznaka na haubi ima 4 tipa, imaš imt, okrugla,puna pločica s izrovašenom pozadinom, onda ima ona, najčešća, imr ( samo okvir i slova, stariji modeli), ima i jedna manja imt. te tri su okrugle, a ima i jedna šesterokutna (stariji tipovi također), slična talijanskoj... ali skoro sve su mašine iz imr, bez obzira na haubu.
 
Svaka cast na poznavanju materije. :D Ali zar nije nas Landini IMR-ov,odakle onda na haubi IMT? Jel su njega pravili i jedni i drugi? :sta:
 
hvala, pripremam se za restaurciju, pa upijam... nabavio jednom i instrukcionu knjigu i pokojna baba bacila :zli:
e sad, teško pitanje, sve je moguće. možda su na nekima ubačeni motori od imt-a, a možda je jedan dio i radio imt, neku manju seriju. ali 90 % ih je s imr-ovom mašinom ( dida, kolko ima landinac konja? zavisi sine, ko ga vozi :haha:). čudno je što su i mašine na kojima piše beograd, a ne rakovica također često oker ofarbani... a mislim da se nije nikome dalo zafrkavat s orginal farbom kad je mjenjo mašinu.

e da, ako nekome treba uputstvo za korištenje zetora superaša u pdf - u, imam. tiskano 1958.
 
evo moje zvjerke!

fxx85u.jpg
 
@ landinidrajver
Sve je moguce.Sa srecom u restauraciji i kad zavrsis daj slike. :D

@blaz
Nema sta,lepa masina. ::super:: Nisam skoro video nekog u boljem stanju.Ima kod mene par komada ali se ne zna koji je od kog gori i masniji.
 
hvala! kod nas u selu ih ima 5 komada i samo dva su masna i drljava,,ovaj moj je kod nas od 74. kupljen iz zadruge od kvarova nikad nista jedino smo 98.radili generalku i kocnice,a sad je poceo hidraulik malo za...avat!!
 
blaz je napisao(la):
hvala! kod nas u selu ih ima 5 komada i samo dva su masna i drljava,,ovaj moj je kod nas od 74. kupljen iz zadruge od kvarova nikad nista jedino smo 98.radili generalku i kocnice,a sad je poceo hidraulik malo za...avat!!

Da nije slučajno zadruga iz Orahovice?

@Proka

Naravno, samo da malo još para skupim... :ppozdrav:
 
@ blaz
To sto hidraulik za...ava nije nista cudno,i ja bi zaj...vao da sam digao tereta koliko i on. ::namigivanje::

@landinidrajver
Bem ti pare! To je vecita prepreka. :udri: Ajd u zdravlju da skupis. :ppozdrav:
 
Nazad
Vrh