Cena ARENDE u vasem mestu???

Ja dana izdao u zakup 5 lanaca po 250 eura,to je kod nas bi pojam da dobijes toliko.Imam dovoljno zemlje kolko mi treba za hrane za stoku a da proizvodim kukuruz i suncokret za trziste mi se ne rizikuje.Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
 
E bas tako radeci su nestali mali paori, za koju godinu ces reci necu ni stoku da drzim prodacu hranu, onda ces reci, pa i ako izdam u zakup imam isto i dok se okrenes par manjih proguta jedan…
 
Ratarenje mi nikid nije bio prioritet to mi onako usput. Proizvodnja sireva i suhomesnatih proizvoda mi je primarna proizvodnja a od toga sigorno necu odustati. Inace radim 72 lanaca zemlje i da mi se javi jos neko sa ovakvom ponudom jos bi dao u arendu.
 
Ova tema mi je najprikladnija pa cu u njoj napisati

Maloprije me zove lik od koga radim 1ha, i rekao mi je kako ga komsije zovu da mu je list od kukuruza svuda po dvoristu..
A ja i cale prije par dana isli nema ni trunke u njegovom dvoristu..
Ali je problem sto Srbin radi tu njivu.
I jedva mi je rekao da ovrsim kukuruz i javim mu da moze nekom drugom dati, iako je druge nacionalnosti njega zaboli dal sam ja Indijanac ili Srbin.

Svako malo moj kukuruz kriv za sve. Oni (komsije) bi htjeli da ja svake godine sijem psenicu i krknem tonu prehrane da bude prava kao na reklami, ili kad ovrsim da mi rolo bale stoje po njivi da bude lijepo s puta.
Prosle godine bio kriv moj kukuruz jer je "VEPAR" izletio iz kukuruza pred neciji auto i skoro ga slupao, ja otisao da vidim kukuruz posto od vepra mora ostati trag, i nista.
Isto je iz mog kukuruza dosao lopov tom jednom komsiji i ostavio stazu, koje naravno nije bilo. Vidi njega cale kasnije i ponudi mu 100e ako ima putic, ako nema on njemu stotku. Normalno nije pristao jer staze nema.
Isto me zvao proljetos kako njiva nije uzorana, i kako komsijama SMETA sto njiva uzorana.
Mozda bi i mi odustali od te njive da nije on zvao, svake godine nekom nesto smeta. Ko da mene ko pita dal mi smeta izjebani put ili kad farma zamirisi napolju. To je jednostavno selo i od njega ne mozes napraviti grad.

Caletov drug je prije nekoliko godina isto u tom selu iskipao stajnak od bikova, i lik koji drzi kafanu 500-1000m od tog stajnjaka se zalio kako SMRDI..

Izvinjavam se ako sam promasio temu, ali da cujete cega sve ima danas.
 
Ja sam skontao, da nekom smeta jer bi hteo da ima razglednicu non stop preko puta, a ovaj covek ne stize sve na vreme da uradi i jos uvek mu je kuruz na njivi…
 
  • Like
Reagovanja: SDF
A za to vreme,danas kupljeno seosko domaćinstvo,kuća 110m2,40ari placa i dva objekta uz to za 15.000€.Struja,voda.Sve to u selu na 30km od Kragujevca.

Nisam ja kupio,već poznanik.
 
Nazad
Vrh